Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, gençlerin kültürel ve sanatsal etkinliklere daha etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla "Genç Kart" uygulamasını duyurmuştu. Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milyonlarca kiracıya müjde! Beklenen oldu Milyonlarca kiracıya müjde! Beklenen oldu

GENÇ KART NEDİR?

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan duyuru ile başlatılan Genç Kart projesi, 18 yaşını dolduran gençlere 1 yıl süreyle geçerli olacak bir kart verilmesini içermektedir. Bu kart sayesinde gençler, çeşitli kültür ve sanat etkinliklerinden ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanabilecekler.

KARTIN KAPSAMI

Genç Kart uygulaması, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önemli bir kültür ve sanat projesi olarak hayata geçirildi. Kart sahipleri, bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinden ücretsiz ya da indirimli olarak yararlanabilecekler. Ayrıca, Güzel Sanatlar, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser alanları ile İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'ne bağlı sanat etkinliklerinden de ücretsiz ya da indirimli faydalanma imkanına sahip olacaklar.

İbrahim Yıldız

Gündem Haberleri