Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan Zonguldak 1. İl kongresine katılmak üzere Zonguldak'a geldi. Fatih Keleş'in tek aday olduğu kongre öncesi gazetecilerle bir araya gelen Babacan açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Zonguldak Birinci Olağan Genel Kurulu Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Kongreye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Deva Partisi Genel Sekreteri Sadullah Ergin,  Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Arzu Kılıçlar, Sanem Oktar, Doğan Şanlıoğlu, Rıza Babaoğlu ve Mustafa Uçar,  Merkez ve ilçe yöneticileri, Zonguldak siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

ALİ BABACAN: “SON 20 YILIN EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ”

Zonguldak Havalimanı uçuş seferleri belli oldu! Zonguldak Havalimanı uçuş seferleri belli oldu!

 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kongredeki konuşmasında “Türkiye ekonomisin şu anda içinde bulunduğu krizin sorumlusunun tek suçlusunun kötü yönetim olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “Kıymetli dostlarım bildiğiniz gibi Demokrasi ve Atılım Partisi olarak 9 Mart tarihinde farklı kesimlerden farklı dünya görüşlerinden farklı kimliklerden 90 üyemize yola çıktık. Teşkilat mensuplarımıza ve gönüllerimize beraber binlerce on binlerce kişilik büyük bir aile olduk. Bu hızlı büyüme ülkemizin DEVA Partisi’ne ne kadar büyük ihtiyacı olduğunu bizlere gösteriyor ve gözler önüne seriyor. “ dedi.

BABACAN; "DEVA PARTİSİ BİR İHTİYAÇ"

 DEVA Partisi’nin bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Babacan, “ Halkımız istedi ve bizde onların sesi olduk DEVA Partisi’ni kurduk. Çünkü halkımızın dertlerini dinleyen anlayan ve bu dertlerin çözümüne talip olan kimse yoktu.  Çünkü hukuk yerlerde sürünüyordu, demokrasi can çekişiyordu ve ekonomi ağır bir kriz geçiriyordu. Son 20 yılın en kötü dönemini geçiriyoruz. Ekonomimiz çok kötü. Dolar tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor. Kendi para birimimiz ise dolar karşısında devamlı değer kaybediyor. Bunun tek yönetimi kötü yönetimdir. Kriz yok veya biz uğraşıyoruz olayı tamamen palavradır. Trakya bölgesinde gezi ve inceleme yaparken, Bulgaristan’dan gelen turistler leva bıraksın diye medet umuyoruz. Gelişmekte olan tüm ülkelerin parası değer kazanıyor. Ama Türkiye parası her geçen gün eriyor. Döviz tutulmaz halde. Dövizi artık tutamıyorlar. Bugün için rekabetçi kuru savunuyorlar. Rekabetçi kur isteyenler ise dövizdeki yüksek kuru savunuyorlar. Dövizde hükümet başarısızdır.” şeklinde konuştu.

BABACAN: "HALKIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ"

Milletimiz her şeyin farkında diyen Genel Başkan Ali Babacan;  Döviz rezervlerini erittiler. Zamanı gelince hesaplaşma günü onları bekliyor. Kur artınca sevinilmez. Biz üzülüyoruz. Kendi paramız pul oluyor. Kur artınca A’dan Z’ye her şeye zam geliyor. Kur demek, artış demek,  her mala zam demek. Halkın cebi yanıyor. Maaş yetmiyor. Enflasyon aldı başını gidiyor. Sokağa çıkınca aldığı ürün maaşı eritiyor. Esnafa soruyoruz yüzde 30 hatta 40 diyen var. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) masa başı açıklama yaptığı gibi değil. Güvenilir ülke olma durumundan ve konumundan çıktık. Hayata pahalılığı can yakıyor. Dört kişilik bir ailenin geçinme şartı belli. Açık ve net. Vatandaş artık alım yapamıyor. Emekli ve işçi ve memur geçinemiyor. Maaş yetmiyor. Halkın alım gücü düşüyor.” dedi.

 

Kongrenin nabzı Karaelmas TV'den canlı takip edebilirsiniz...

https://www.facebook.com/karaelmastv67