Bu iddiaların ardından Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ve Devrek Belediyespor Kulüp Başkanı Sedat Karagülle hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

İddialara göre, Çetin Bozkurt göreve geldiği ilk yıl içerisinde yaşam standardında dikkate değer bir artış göstererek tripleks villa gibi daha lüks bir konuta taşındı. Ayrıca, belediye çalışanlarından bazılarının yolsuzluk suçlamaları nedeniyle tutuklandığı ve Belediye Başkanı Bozkurt'un ihtiyaç sahibi bir  kişiye siddet uyguladığı öne sürüldü.

Yapılan incelemeler ve toplanan deliller ışığında, Bozkurt ve Karagülle'nin görevleri sırasında gerçekleştirdikleri iddia edilen finansal usulsüzlükler nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri uyarınca yargılanmaları bekleniyor. İki isim, TCK'nın 247. maddesinde yer alan "Görevi kötüye kullanma" ve 257. maddesinde tanımlanan "Zimmet" suçlamalarıyla karşı karşıya oldukları ve yargılanacakları öğrenildi.

Devrek Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürecinde, iddiaların doğruluğu ve kapsamının belirlenmesi için gerekli adli işlemlerin titizlikle sürdürüldüğü bilgisi alındı. Soruşturma sonucunda ortaya çıkacak bulgular doğrultusunda ilgili kişilere yönelik hukuki işlemlerin başlatılacağı ve konunun adalet önünde netlik kazanacağı ifade ediliyor.

‘Eşimden, çocuğumdan, işimden feragat ettim’ ‘Eşimden, çocuğumdan, işimden feragat ettim’