Gazze'de yaşanan insanlık dramı, tüm dünyada olduğu gibi Bartın'da da büyük bir öfke ve üzüntü yarattı. İsrail'in saldırılarına karşı sessiz kalmayan Bartınlılar, çeşitli eylem ve etkinliklerle Filistin halkının yanında olduklarını gösterdiler.

Bartın Belediyesi, İsrail mallarına boykot kararı alarak, belediyeye ait işletmelerde bu ürünlerin satışını durdurdu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı şiddetle kınıyoruz. Bu zulme karşı elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bartın halkı olarak Filistin'in haklı davasını destekliyoruz" dedi.

Bartın'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve meslek odaları da ortak bir basın açıklaması yaparak, İsrail'in saldırılarını protesto ettiler. Basın açıklamasının ardından, kalabalık bir grup sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, Filistin bayrakları ve "İsrail katildir" yazılı pankartlar taşındı.

Fındık üreticilerine dönüşüm projesi! Fındık üreticilerine dönüşüm projesi!

Bartın'da en dikkat çekici protesto ise bir alışveriş merkezinden geldi. Alışveriş merkezinin sahibi, mağazasının önüne İsrail bayrağını sererek, paspas yaptı. Bu sayede, mağazaya giren ve çıkan müşteriler, İsrail bayrağının üzerine basarak, İsrail'i lanetlediler. Alışveriş merkezi sahibi, "Bu eylemimizle, İsrail'in Gazze'deki masum insanlara yaptığı zulmü kınamak istedik. Bizim için İsrail bayrağı bir bez parçasından ibarettir. Bu bayrağı paspas yaparak, İsrail'e olan nefretimizi gösterdik" diye konuştu.

HABER MERKEZİ