Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Kızıldeniz'deki saldırıların Asya ve Avrupa arasındaki yük trafiğinde Orta Koridor'un değerini vurgulayarak, "Karadeniz Bölgesi'nin demiryolu ağına bağlantısı için planlanan 2053 yılını beklemek yerine, şimdiden elimizi çok çabuk tutmalıyız" dedi.

Kızıldeniz Saldırıları Yük Taşımacılığını Yönlendiriyor

Uluslararası yük taşımacılığında Kızıldeniz'deki saldırılar, lojistik firmalarını yeni rotalara yönlendiriyor. Türkiye ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin Orta Koridor rotası, alternatif rota olarak öne çıkıyor.

Navlun Fiyatlarındaki Artış, Operatörleri Farklı Rota Arayışlarına Yöneltti

Süveyş Kanalı üzerinden geçen gemilere yapılan saldırılar sonucu navlun fiyatlarının 10 kata yakın artması, taşımacılık operatörlerini farklı rota arayışlarına itiyor.

Orta Koridor, Güvenli ve Kısa Mesafeli Alternatif Rota Olabilir

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Gürdoğan, Orta Koridor rotasının Asya ile Avrupa arasındaki en kısa ve güvenli alternatif rota olduğunu belirterek, "Çin’den başlayıp, Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri üzerinden Hazar denizi geçişi veya Rusya Federasyonu üzerinden geçerek multimodal ulaşım sistemleri kullanılarak ülkemiz üzerinden geçiş yapılan bu rota, cazip hale getirilirse ekonomik kazanımlar sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Demiryolu Ağı İçin Beklemek Yerine Acil Adımlar Atılmalı

Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin demiryolu ağına bağlantısı için planlanan 2053 yılını beklemeden Gürcistan Batum demiryolunun Hopa limanına bağlanması, ardından Rize ve Trabzon limanlarına bağlantıların sağlanması gerektiğini vurguladı.

Muratlı Sınır Kapısı ve Zengezur Koridoru Önerileri

Başkan Yardımcısı, Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğu azaltmak amacıyla Muratlı Sınır Kapısı'nın kullanılmasını ve Azerbaycan'a bağlanacak Zengezur Koridoru'nun açılmasını önerdi.

Hopa-Batum Demiryolu ve Muratlı Sınır Kapısı

Gürdoğan, küresel ticarette yaşanan gelişmelerden daha fazla pay almak, dış ticaretin artması ve bölgedeki limanları canlandırmak için Hopa-Batum demiryolu ile Muratlı Sınır Kapısı yatırımlarının ivedilikle önceliklendirilmesi gerektiğini belirtti.

İHA

Emeklilerden önemli çağrı! Emeklilerden önemli çağrı!

Zonguldak Haberleri