Anadolu Ajansı (AA) Zonguldak Bölge Müdürlüğü görevinden emekliye ayrılmasının ardından gazetecilik mesleğini sürdüren Orhan Akyüz’ün, geçirdiği rahatsızlık sonucu eşi Gülten Akyüz’ün kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde ameliyat olarak sağlığına kavuşmasının yanı sıra sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla da taburcu olurken doktoruna teşekkür amaçlı masa üstü çiçek takdim etmesi takdire şayan olarak değerlendirildi.

WhatsApp Image 2023-11-16 at 06.25.37 (1)

Gazetecinin eşi Gülten Akyüz, hastalığıyla ilgili anbean ilgilenerek yaptığı ameliyatla sağlığına kavuşturan doktoruna minnettar olduğunu belirterek, ‘’Beni ameliyat ederek sağlığıma kavuşmamı sağlayan doktorumdan Allah razı olsun. Kesinlikle ifade etmek isterim ki sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ‘şiddetle’ kınıyorum. Tüm zorluklara rağmen sağlık çalışanlarına güvenmeye devam edelim, anlayışlı olalım. Her daim hasta ve hasta yakınlarını sağ duyulu olmaya davet ediyorum. Çünkü yaşam kaynağımız sağlık çalışanlarımız bizlerin baş taçıdır, kıymetlerini bilelim. Tüm sağlık çalışanlarına sonsuza dek üstün başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

HASTASINA TEŞEKKÜR ETTİ

Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mesut Yavaş, en büyük sevinçlerinin hastalarının sağlıklarına kavuşması olduğuna dikkati çekerek, Gülten hanıma kendisine çiçek takdim etmesinden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

GAZETECİDEN HİPOKRAT YEMİNİ’NE SADIK DOKTORA TEŞEKKÜR 

Gazeteci Orhan Akyüz de kentin en iyi genel cerrahi uzmanlarından güler yüzlü Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mesut Yavaş’a, yaptığı ameliyatla eşini sağlığına kavuşturmasından dolayı şükranlarını sunduğunu, ayrıca Hipokrat Yemini’ne de sadık kaldığına şahit olduğundan teşekkür etti.

BAŞHEKİM TOSUN’A TEŞEKKÜR 

Gazeteci Akyüz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ili olduğu bildirilen ve emeğin başkenti kömür kent olarak da tanımlanan Zonguldak’ın, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Tosun’a da ayrım gözetmeden hastalara ilgi gösterdiğini gözlemlediğini, bundan dolayı da müteşekkir olduğunu belirterek, şöyle dedi: ‘’Sayın Başhekim Tosun’un liderliğindeki hastanede istihdam edilen herkesin titizlikle görevlerini idame etmeleri ve güler yüzlü olmaları, hastalar ile refakatçilerine moral motivasyon kaynağı aşılamaktadır, iyiki varlar, şükranlarımı sunuyorum. Öte yandan bölgemizin ‘sağlık üssü’ konumunda gördüğüm hastanenin pırıl pırıl olması güven verdiği gibi edindiğim bilgiler ile gözlemlediğim kadarıyla da donanımlı yoğun bakım ve tek kişilik odaları, üstün teknolojiye sahip tıbbi cihaz ve yaşam destek üniteleri, yüksek standartlarda ameliyathaneleri ve tecrübeli hekim kadrosuna imrenmemek elde değil. 
Başhekim Tosun nezdinde hastanenin bireylerinin tamamını kutluyorum, sağ olsunlar. Belirtmekte fayda gördüğüm önemli konulardan biri de her zaman olduğu gibi ‘Sağlık Çalışanına Şiddete Hayır’ diyor, kesinlikle tasvip etmiyorum.’’

Otopark çilesi isyan ettirdi! Otopark çilesi isyan ettirdi!

HASTANE ÇALIŞANLARI GÜLER YÜZLÜ

Bu arada hastanenin 4. katındaki Genel Cerrahi Servisi H Blok hemşirelerinin yanı sıra diğer görevlilerin de hastalar ile refakatçilerine yönelik güler yüzle yakın ilgi gösterdikleri gözlemlendi.

HİPOKRAT YEMİNİ NEDİR?

Hipokrat Yemini ya da bilinen adıyla Hipokrat Andı, hekimlerin mesleklerini onurla uygulayacaklarına dair tarih boyunca ettikleri yemindir. Antik Çağ'da yaşamış ve Batı tıbbının kurucusu olduğu kabul edilen Hipokrat ya da onun öğrencilerinden birisi tarafından yazıldığı kabul edilir.

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN AKYÜZ