Bu insanlık dışı uygulamayı fark eden bir vatandaş, derhal durumu Cide Belediyesi'ne bildirdi.

Köy Muhtarı Silahla Vurularak Öldürüldü! Köy Muhtarı Silahla Vurularak Öldürüldü!

Cide Belediyesi ve Yetkililer Seferber Oldu

Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polis, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Cide Belediyesi Hayvan Hakları ekipleri, bölgeye yönlendirildi. Ekipler, köpekleri ölüme terk edilmiş halde buldu. Nefes almada güçlük çeken köpekler, hemen Cide Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürülerek acil tedavi altına alındı.

Köpek Kastamonu Cide (2)

Soruşturma Devam Ediyor

Olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin kimliğinin belirlenmesi için başlatılan soruşturma devam ederken, toplumda büyük infiale neden olan bu vahşetin arkasındaki sorumluların bulunması için çalışmalar sürüyor.

Tedavi Gören Köpeklerin Sağlığına Kavuşması

Cide Belediyesi Hayvan Barınağı'nda titizlikle sürdürülen tedaviler sonucunda köpekler, uygulanan anestezinin etkisinden kurtarıldı. Ölüme terk edilen köpeklerin sağlıklarına kavuşmaları, bölge halkında sevinç ve umut yarattı.

Kastamonu Cide Köpek (2)

Yeni Bir Başlangıç İçin Hazırlıklar

Hayvan barınağında gözlem altında tutulan köpekler, soruşturmanın sona ermesiyle birlikte yeniden doğal yaşam ortamlarına salınacak. Cide Belediyesi, bu trajik olayın ardından köpeklere sağlanan şefkat ve tedaviyle, onların umut dolu bir geleceğe kavuşmalarına katkı sağlıyor.

Geçici Hayvan Bakımevi Saha sorumlusu Mesut Seyda Erdoğan, "Belediyemiz santraline gelen zehirlenme ihbarı üzerine Cide Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz alana gitmiştir. Köpeklerin zehirlenmediği, anestezi etkisi altında olduğu tespit edildi. Bahse konu alanda Milli Parklar ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak bir tutanak hazırladık ve daha sonra köpeklerimizi barınağımıza getirdik. Şu anda gözlem altındalar. Herhangi bir sıkıntıları yok. Soruşturma devam ettiği için doğal yaşam ortamlarına bırakamıyoruz. Soruşturmanın bitmesi ile doğal aşam ortamına bırakacağız" dedi.

Köpeklerin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Veteriner Teknikeri Ümit Gündoğdu, "Sağlık durumları gayet iyi. Sadece yanlış anestezi bölgelerinden vuruldukları için ayılmaları daha geç oldu. Ama genel anlamda sağlıkları iyi, gözlemlerine devam ediyoruz. Genel durumları iyi. Herhangi bir sıkıntıları yok" diye konuştu.

İHA

Kastamonu Haberleri