Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege bölgesinde karla karışık yağmurun etkili olacağı uyarısında bulundu. İstanbul'da aralıklı olarak yağışların kar şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca, 5 Şubat'ta açılacak okulların tatil edilip edilmeyeceği konusu da gündemde.

HAVA NASIL OLACAK?

Marmara bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyrediyor.

İstanbul'da 2 Şubat Cuma gününden itibaren lapa lapa kar yağışı bekleniyor. Yağışların hafta sonu boyunca devam etmesi öngörülüyor.

Kuvvetli poyrazın etkili olduğu Marmara bölgesinde vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

15 TATİL UZATILACAK MI?

5 Şubat Pazartesi günü açılacak okulların tatil edilip edilmeyeceği konusu belirsizliğini koruyor. 15 tatilde olan milyonlarca öğrenci, sömestr tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı hakkında kararı bekliyor.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul ve İzmir için "sarı" kod uyarısı yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kuvvetlenerek ani kar sağanaklarına dikkat çekti.

Marmara'nın kuzey ve batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile bazı illerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışının ardından AKOM, kısa süreli kuvvetlenen kar sağanaklarına karşı uyarıda bulundu.

Sürücülerin trafiğe çıkmadan önce araçlarını kar lastiği takmaları önemlidir. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yaya geçişlerinde dikkatli olunmalıdır.

Vatandaşlar, kuvvetli poyraz nedeniyle oluşabilecek soğuk hava koşullarına karşı giyimlerine dikkat etmelidir. Elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olunmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Marmara bölgesinde kar yağışı devam edecek ve hava sıcaklıkları düşecek.

5 Şubat'ta açılacak okulların tatil edilip edilmeyeceği konusu, meteorolojik duruma bağlı olarak değerlendirilecek.

İstanbul'da turuncu alarm yanan tek il olurken, kuzey kesimlerde kuvvetli kar yağışlarına hazırlıklı olunması gerekiyor.

KARADENİZ'DE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

-BOLU °C, 1°C Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

-DÜZCE °C, 6°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

-KASTAMONU °C, 2°C Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

-ZONGULDAK °C, 5°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin yüksekleri kar yağışlı

-RİZE °C, 8°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

-SAMSUN °C, 8°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

-TOKAT °C, 4°C Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

-TRABZON °C, 8°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

HABER MERKEZİ

Zonguldak'ta toplantı gerçekleştirildi... Zonguldak'ta toplantı gerçekleştirildi...