Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Batı Karadeniz'in çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekerek, "Zonguldak ve Bartın'ı verin. Hatta Zonguldak'ta birkaç gün kalıp karayoluyla tekrar dönebiliriz, bu tür alternatifler sunacağız. Projenin nihai ismi Karaelmas Turizm Ekspresi. Son yıllarda insanların doğa ve gastronomi gezi oranı sizin derecenizde arttı bu konuda Batı Karadeniz bölgesi gerçekten çok şanslı.

İncivez’de olay! İncivez’de olay!

Doğru yatırımlarla turizmi daha da geliştireceğiz. Zaten Türkiye, son yıllarda Türk'ün en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Batı Karadeniz bölgesini yapacağımız tanıtımlarla büyük bir potansiyele sahip olacak. 2028'deki 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için Batı Karadeniz bölgesi büyük potansiyel ve destinasyonlarla dolu. Tüm turizm destinasyonlarını ülkemizde bulmak mümkün. 12 Nisan'da düzenli seferlerimiz başlıyor." dedi.

Whatsapp Image 2024 03 08 At 10.40.52

Karaelmas Turizm Ekspresi'nin ilk durağı Ankara Kalecik oldu. Bakan Yardımcısı Alpaslan, protokol ve tren yolcuları tarafından halk oyunları ekibiyle karşılandı. Moda folklor gösterisi gerçekleştirildi.

Karaelmas Turizm Ekspresi yolculuğuna Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Bakka Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, TÜRSAB Zonguldak Temsilcisi Vahdettin Velioğlu ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Taner Dursun da katıldı.

Whatsapp Image 2024 03 08 At 10.40.38