Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) bazı çalışanların, işten kaytarmak için ‘’4 Hareket’’ formülü uyguladıkları iddia edilmişti. 

Edinilen bilgiye göre, TTK’nın Üzülmez, Kozlu, Karadon, Armutçuk ve Amasra Müessese Müdürlüklerinde yer altı ve yer üstünde çalışan bazı işçi ve memurların oluşturdukları ‘’4 Hareket’’ tabir denilen formülle görevlerini suistimal ettikleri öne sürüldü.

İmza Gazetesi'nin hazırlamış olduğu "TTK’da İşten Kaytarma Mucitliği ‘’4 Hareket’’ Formülü..." adlı habere birçok ihbar niteliğinde yorum geldi.

TTK'daki bazı işçilerin haksız kazanç sağladığı iddiasını destekleyen bazı yorumlar:

"TTK biiirr an önce özelleştirilmeli hiç vakit kaybetmeden bu salla başını al maaşını devri kapansın artık.filyosta bile 100 adamdan en az 10 tanesi rapordu bilmem neydi alıp ya dışarıda ek iş yapıyor,yada evinde ense yapıyor.hakkını gerçekten alnının teriyle kazananları tenzih ederim.aldığınız parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var yüzünüze gözünüze dursun"

"Habere olduğu gibi katılıyor ve destekliyorum.. hatta daha fazlası oluyor ocağa girmeden karta basıp geri dönen dışarıda elektrikli ısıtıcının karşısında yatan bu şekilde maaş alan çok. .şimdiden söylüyorum Kurumun TTK nın 2023 yılı zararı 3.milyar türk lirası. .Eski parayla 3.katrilyon oluyor yani... bu bir tahminimıdır. Evde yatarak asgari ücret verse devlet yaklaşık 20.000 kişi faydalanır. ..bence böylesi daha hayırlı."

"Kurumda yatarak ocağa girmeden maaş yevmiye maaş alanların haddi hesabı yok. Şeflerin. .cavuslarin adamları .çaycı .odacı .depocu .yaveriler. gabadayilar.. sendikacının adamı ...siyasetçi adamı. Kurumda işçisinin çoğunluğu yatarak maaş almanın peşinde. .. devlet bütçesinden tüyü bitmemiş yetimin hakkını milletin vergilerini ttk nın zararına verilmesine karşıyım. .. özele devredilsin ...buraya aktarılan zarar paraları farklı alanlarda gençlerimize iş alanları açılsın. .. özelde böyle bir polemik varmı yok..bugün orada calisan insanlarda bu ülkenin evlatları... alt tarafı sizlerde onlar gibi çalışacaksınız hatta oraya ise girmek için torpil arayacaksınız. .. çünkü bu gün ben görüyorum özelsektör ocağa girmek için bile adam torpil yaptırıyor. .."

"BU HABER DOĞRUDUR. .HATTA DAHADA FAZLASI OLUYOR..DORULUGUNU TEYİT ETMEK KOLAY MÜFETTİŞLER GELİYORUZ DİYE HABER VEREREK GELMEYECEK ... ANSIZIN HER VARDİYA BASILAN KARTLARI VE OCAĞA GİREN GİRMEYEN GİRİP ERKEN ÇIKAN HEPSİ KAMERA KAYITLARINDA MEVCUT. FARKLI ZAMAN VE HER VARDİYA HABERSİZ VARDİYA ORTASINDA BASKIN YAPILIP İNCELENECEK HERŞEY ORTAYA ÇIKACAKTIR. MÜFETTİŞLER NE İŞ YAPIYOR KURUMUN .%50..60 YATARAK CALISMADAN MAAŞ ALIYOR.. BUNUN BÖYLE OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR .."

"Yani bende bu kurumdan daha yeni emekli olarak gülüyorRum ... ya ben bu durum yüzünden emekli oldum ben eşek gibi calisiyor... Adam karta basıyor geri gidiyor ...Ben ttk işe girdim adan çaycı odacı 20 yıl oldu ben emekli oldum adam hala odacı bu adam yeraltı işçisi ben katir gibi çalışıp pirim alamazken böyle adamlar pirim aliyo....kuyu baki yıl boyu yatar neymiş ramazan kurban bayramlarda kuyu bakımı diye 9 gün çarpı 3.. Yani günlük 3 yevmiye aliyo oraya gidiyorlar mangal yapıyorlar. ...ondan sonra ttk işçiden zarar etmezmiş ..bu habere karşı çıkanlar yatarak maaş alandır .. Benim gibi çalışan bu habere karşı çıkacak haaaa birde neymiş zong düşmanı ttk düşmanı yaftası. .. devleti ttk yi soyanlar zarar verenleri açığa çıkarmak zong..ttk düşmanı nasıl oluyo yaaa"

" Adam lambadan bahsetmiyorum çakal. ...lambalar ocağa gidiyor kendisi dışarıda kameralar düzenli aralıklarla herhangi bir gün incelensin karta basıp kim ocağa girmiyo kim erken kaçıyorum hepsi suyun üstüne çıkar. ... Sen neyi savunuyorsun ttk da kimin nasıl yevmiye maaş aldığını sağır sultan bile biliyor"

"Burada kaçanlar nasılda savunmaya geçmişler. Haram yiyenin allah çokluğundan çocuğundan çıkarsın. Cimere gerek yok benim hergün gözüme batan isim vereyim ttk müdürü takibe alsın karadon müsessede Gökhan çolak işçi hiç işe gitmiyor gitsede bi bakmışsın ortada yok bizi arıyanlar bu hiç işe gitmiyormu hergün çarşıda geziyor eee bu gibileri bilenler yazsın tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyin kurumu bu tipler bitiriyor."

"Eniştem ordan emekli o anlatırdı çavuşla aran iyi ise ise bile gelmezsin derdi ,kart basıp inmeyenler ocağa, başkası yerine kart basanlar cabası ayrıca,adam kaytarmalar ve daha neler neler"

Soğuk hava orayı vurdu! Soğuk hava orayı vurdu!

"Öyle değil işte ben yıllardır biliyorum bu kaytarmaları asmada gözlerimle gördüm kaçanlar direkten aşağı inip kahvehaneye oturmaya gidiyorlardı" 

"TTK’da İşten Kaytarma Mucitliği ‘’4 Hareket’’ Formülü..." haberine gelen birçok yorumda TTK işçileri arasında haksız kazanç elde eden kişiler olduğu iddia ediliyor.