Meteoroloji kaynakları, ülke genelinde soğuk hava dalgasının etkisini gösterdiğini belirtiyor. Özellikle Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Zonguldak, Kastamonu, Çorum ve Tokat bölgelerinde dikkatli olunması gerekiyor.

I M G 1936

Karadeniz ve Doğu Anadolu'yu Etkileyecek Hava Durumu

Meteoroloji Bey, yeni bir hava durumu uyarısı yaparak Orta Karadeniz ve Doğu kesimlerini etkisi altına alacak soğuk hava dalgasının yaklaştığını duyurdu. Özellikle Karadeniz'in orta kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey, doğu ve güney kesimlerinin etkileneceği belirtiliyor.

Yağışlar ve Kar Bekleniyor

Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu! Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu!

Cumartesi günü, Batı ve iç kesimlerde yüksek basınç etkisi altına girerken, Orta Karadeniz açıklarında oluşacak siklonun Zonguldak, Bartın, Sinop, Kastamonu, Çorum, Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'i etkileyeceği bildiriliyor. Yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı beklenirken, diğer yerlerde yoğun yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.

Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile doğu ve güney kesimlerinde ise yüksek basınç sistemi kar yağışı getirecek. Kar yağışının kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde hafif yağışlar görülürken, doğu kesimlerinde etkili sağanak yağışlar bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri