Zonguldak'ta bir kurum mdürü, İŞKUR üzerinden üç personel için iki ilana çıktı. İlana çıkışta daha önce istediği şartların dışında yeni bir şart daha getirdi. Şart ise eniştesini direk işe alımını sağlayacak şart olunca "Adrese teslim iş ilanı" olarak yorumlandı. 

İLK İLANDA OLMAYAN ŞART İKİNCİSİNDE VAR!
İlk ilanda üniversite mezunu bir kişi alınacağı belirtildi. İkinci ilanda Bilgisayar Mühendisi, Hukuk, İletme, Bilgisayar Öğretmenliği v.s şartı kondu. Ayrıca İŞKUR ilanında Microsoft Word bilen ve bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı sınav ve KPSS’den 60 puan alma şartı getirildi. 


ADRESE TESLİM İŞ İLANI MI?
İş ilanındaki bu değişiklikle müdürün eniştesi bilgisayar mühendisi olan kişiyi almak için altyapı hazırladığı iddia edildi. 
Bu arada üst düzel Valilik yetkilisinin de olaya göz yumduğu iddialar arasında yer aldı.

BÖYLESİ ŞART İLK!

Aynı anda 2 ilana çıkıldı. İlanların yayında olduğu, başvuruların 1 Ocak tarihinde başlamış olup 11 ve 12 Ocak tarihinde biteceği öğrenildi. 

Aynı anda 2 ilan var. Birinde 1 kişi diğerinde 2 kişi alınacak. Bir kişinin alınacağı ilanda şartlar normal şekilde daha öncekilere uygun olarak yapılırken müdürün eniştesinin de alınması planlanan 2 kişinin alınacağı ilanda anormal şartlar isteniyor. 

Müdürün eniştesinin alınması planlandığı iddia edilen büro görevlisi için Bilgisayar Mühendisi, Hukuk, İletme, Bilgisayar Öğretmenliği v.s şartı konularak başvurunun zorlaştırıldığı öğrenildi. 

Ayrıca İŞKUR ilanında ik defa bir kurum için "Microsoft Word bilen ve bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı sınav ve KPSS’den 60 puan alma" şartı getirildi. 

Zonguldak’ta akaryakıt tablosu yeniden değişiyor, indirim geliyor! Zonguldak’ta akaryakıt tablosu yeniden değişiyor, indirim geliyor!

Bütün bu şartların Müdürün eniştesinin önünü açmak için uygulanan yöntem olduğu iddia ediliyor.