Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Zonguldak Belediye Meclis Üyeliği için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Başkan Şirin, gazeteci Orhan Akyüz’e, kendisinin yanı sıra derneklerindeki  üyelerinden bazılarına çok sayıda siyasi partililerin yönetim kademesindeki kişiler tarafından Zonguldak’tan seçilebilecek sıradan belediye meclis üyeliği teklifi yaptıklarını söyledi.

Ücretsiz doğalgaz desteği verilmeyecek! Ücretsiz doğalgaz desteği verilmeyecek!

O Başkandan Sürpriz Adaylık! (1)

‘’SÖZ VERİLDİ’’

Henüz ismini açıklamak istemediği bir siyasi partinin yetkilisinden seçimlerde seçilebilecek ilk 10 aday arasından kendisine sıralamada yer verileceği sözünü alması üzerine Zonguldak Belediye Meclis Üyeliği için başvurduğuna dikkati çeken Şirin, şöyle konuştu:

‘’Sözüne itibar ettiğim siyasi partinin yetkilisi, seçilebileceğim ilk 10 aday arasından aday gösterileceğim garantisini verdiğinden Zonguldak Belediye Meclis Üyeliği için başvuru yaptım, kayıtsız kalamazdım, kalmadım da... Ben sözümü tutarak başvuru ücretimi de yatırdım.

Şimdi sırada sözü verenin sözünü tutması kaldı. Seçilmesi zor sıradan aday gösterilmem ise şahsım açısından söz konusu olamaz, çünkü derneğimize ve üyelerimize saygısızlık olarak kabul görürüm. Yani dolgu malzemesi olarak değerlendirileceğimi aklımın ucuna bile getirmek istemiyorum. Değinmek istediğim bir konu ise derneğimizin üyelerinden 1’i kadın ve 2’si erkek 3 kişi de benim dışında farklı siyasi partiden Zonguldak Belediye Meclis Üyeliği başvurularını yapmışlardır.’’

‘’28 YILDIR ENGELLİ MECLİS ÜYESİ OLMADI’’

Şirin, derneklerinin 1995’de kurulduğunu, bugüne dek engellilerden bir kişinin bile hiçbir siyasi partiden Zonguldak’tan meclis üyesi seçilmediğini anımsatarak, şöyle devam etti:
‘’Bugüne dek ilimizdeki engelliler, seçilebilir sıradan aday gösterilmediklerinden Zonguldak Belediyesi’nde meclis üyesi olamadılar. Bizler bu kez sesimizi mecliste duyurmak istiyoruz. 
Türkiye genelinde aralarında aklıma gelen büyükşehirlerden Mardin’in yanı sıra Çanakkale ve Kütahya gibi örnek verebileceğimiz bazı illerde de engelli 16 kişiden oluşan meclis üyesi mevcut. Zonguldak’ta da niye olmasın ki? Zonguldak’ta ki bizlerin neyi eksik?  Ne yazık ki derneğimizin kuruluşundan günümüze kadar geçen 28 yıllık süreçte bizlerden bir kişi bile meclis üyesi olamadı. Her şeyden önce belediyeye giderek talepte bulunmaktan ziyade kendimizin de yürütmede bizzat yer alarak hak ve hukukumuzu savunmak istiyoruz.

Bu arada bürokraside yönetim kademelerinde engellilerin var olması sevindirici, ancak siyasette de çok katılımcılıkla riyaset de istiyoruz.’’

O Başkandan Sürpriz Adaylık! (2)

‘’BİZLER KÜÇÜK BİR ORDUYUZ’’

Derneklerine aidatlarını ödeyen kayıtlı 450, aidatlarını ödeyemeyenlerle birlikte 2 bin 500 civarında üyeleri olduğuna işaret eden Şirin, ‘’Bizler ailelerimizle birlikte yaklaşık 10 bin kişilik küçük bir orduya mensubuz. Derneğimize kaydı olanların yanı sıra olmayan tüm üyelerimize hizmetlerimiz aralıksız sürmektedir. Şunu belirtmek isterim ki küçük ordu olarak ifade ettiğim üyelerimizin aileleriyle birlikte seçimlerde oy kullanacak olmaları, siyasi partiler ve adaylar için çok büyük önem arz etmelidir, ne demek istediğim anlaşılmıştır her halde...’’ dedi.

ÜYELERE HİZMETLER

Başkan Şirin, 2023’de de her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahibi engellilere Ramazan ayında kumanya, öğrenim gören çocuklarına kırtasiye, yeni ve ikinci el giyimin yanı sıra 50 adet tekerlekli ve 3 adet akülü sandalye, 10 adet yürüteç, 7 adet çift koltuk değneği ile 5 adet görme engellilerin kullandığı baston yardımlarında bulunmalarının yanı sıra bu ay başlayacak ve sınavı 2024’ün 24 Nisan’ın da yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek adaylara da Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde hazırlık kursu verileceğini kaydetti.

GÖREVLERİ

Dernek Başkanı Şirin, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nu temsilen Zonguldak Valiliği İl İstihdam Kurulu toplantılarına asil üye olarak katıldığını, Zonguldak Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi olduğunu, Türkiye genelinde uygulanan ve kentte de valilik bünyesindeki Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sekretaryasında kurulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Kurulu’nda üyelik görevini 7 yıldır idame ettirdiğini vurguladı.

(ÖZEL HABER)

HABER: ORHAN AKYÜZ