Bu alımlar kapsamında avukat, koruma ve güvenlik görevlisi, destek personeli (şoför), mühendis, tekniker ve büro personeli (grafiker) pozisyonları için başvurular alınacak. İşte başvuru şartları, nitelikler ve başvuru detayları:

İçişleri Bakanlığı duyurdu! 1608 personel alımı yapılacak İçişleri Bakanlığı duyurdu! 1608 personel alımı yapılacak

Başvuru Şartları ve Nitelikler

Adayların başvuru yapabilmeleri için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen şartlara uygun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, 2022 KPSSP3, KPSSP93 ve KPSSP94 puan türlerinden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

  • Avukat alımı için Hukuk Fakültelerinin Hukuk Programı bölümünden mezun olmak gerekmektedir.
  • Koruma ve güvenlik görevlisi alımı için lise mezunu olmak, özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 170 cm'den kısa olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir.
  • Destek personeli (şoför) alımı için lise mezunu olmak, en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, yeni tip en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, psikoteknik belgesine ve SRC3 SRC4 belgesine sahip olmak, erkek olmak gerekmektedir.
  • Mühendis alımı için mühendislik bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
  • Tekniker (uçak bakımı) alımı için uçak elektriği, uçak elektroniği, uçak gövdesi, uçak motoru, uçak teknolojisi, uçak elektrik ve elektroniği, uçak gövde bakım önlisans mezunu olmak gerekmektedir.
  • Büro personeli (grafiker) alımı için grafik, grafik tasarımı, grafik-grafik tasarımı, grafik ve reklamcılık, açıkhava reklam ürünleri ve serigrafi önlisans mezunu olmak gerekmektedir.

Başvuru Detayları

Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel alımı için başvurular 16-26 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir. Başvurular e-Devlet üzerinden Orman Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım internet sitesinden gerçekleştirilebilecektir.

HABER MERKEZİ

İş İlanları Haberleri