Ramazan ayı öncesinde Adana'da kesimi yapılan 700 kilogram at ve eşek eti, jandarma ekiplerince ele geçirildi. İki at eti kesildi ve eşek eti olduğu tespit edildi. Üç şüpheli gözaltına alındı, bunlardan birinin daha önce "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Adana'da, at ve eşek etlerinin karayoluyla İstanbul'a götürülerek sucuk yapılacağı bilgisi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Takip altına alınan tır, Anadolu Otoyolu Hendek geçişinde durdurularak arandı. Yapılan aramada tırın dorsesinde 700 kilogram at ve eşek eti bulundu.

Whatsapp Image 2024 03 15 At 11.47.51

İnceleme başlatan ekipler, üç şüpheliyi gözaltına aldı. Bu şüphelilerden birinin daha önce "evcil hayvanı kasten öldürmekten" suç kaydı olduğu belirlendi.

Ele geçirilen 700 kilogram et, İlçe Tarım Müdürlüğü'nce alınan numunelerin incelenmesi sonucunda "tek tırnaklı hayvan eti" olduğu tespit edilerek imha edildi.

Merkez Bankası kararını açıkladı! Altın ve dolarda rakam ne olacak? Merkez Bankası kararını açıkladı! Altın ve dolarda rakam ne olacak?

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Jandarma, halkımızın güvenliği ve huzuru için her türlü önlemleri almaya devam ederken vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan bu suç örgütleriyle de mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu gıda teröristlerinin eline düşmemesi için bildikleri ve güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaya özen göstermesi büyük önem taşımaktadır" denildi.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri