Zonguldak Üniversiteli Aktif Gençlik Kulübü(ÜNİAK)tarafından İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu saldırılara dur demek amacıyla ‘Filistin’de Zulme Dur de’ adı altında yürüyüş düzenlendi.

Kozlu sahilinde hareketli saatler! Kozlu sahilinde hareketli saatler!

Yürüyüşe, Zonguldak Üniversiteli Aktif Gençlik Kulübü(ÜNİAK)Başkanı Cihat Ruzlarlıoğlu ve üniversite öğrenciler katıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden başlayan yürüyüş, Spor Salonu önünde sona erdi.

Yürüyüş ardından Zonguldak Üniversiteli Aktif Gençlik Kulübü(ÜNİAK)adına Başkanı Cihat Ruzlarlıoğlu açıklama yaptı.

Başkan Ruzlarlıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyigöç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığı, 7 Ekim 2023itibariyle tarihinakışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği bir soykırım halini almıştır.209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği binlerce kişininevinden, yurdundan göçesürüklendiği, kundaktaki bebeklerinbombardımanlar sonucunda enkazaltında canverdiği bir soykırımyaşanmaktadır.

 İnsanlığın yaşadığı acıları; canı yananın rengine, dinine ve diline göretasnifetmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlüegemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail oluncabir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşıgözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarınıtıkamayı tercih etmişlerdir.

 Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri veekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail Devletiartık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır.Cumhurbaşkanımız Sn. RECEP TAYYİP ERDOĞAN liderliğindeuluslararası platformlara taşınan

İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları,renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak

vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlartarafından protesto edilmeye başlamıştır.

 Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki ColumbiaÜniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıylabaşlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüseyayılan ve bu insani duruşu derslerini iptalettirmek, disiplinsoruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen,eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK PartiGençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkürediyoruz.

 Bizlerde,vicdan sahibi herbir genç gibi AK Parti Gençlik Kollarıolarak Gazze’de yaşanan katliama karşı onbinlerce gencin katılımıylailkgünden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz SAYSTOPeylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.

 Zonguldak ÜniAK teşkilatları ve Bülent Ecvit Üniversitesiöğrencileri olarak Gazze’lilerin çığlıklarına kulak veren ABD’nin MIT Boston Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor. 81 İlimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve SAYSTOP eylemlerimize sesvermeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla…”dedi.

Emre Can Bayram