Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde, Marmara Denizi'nde ise 4,5 büyüklüğünde depremler yaşandığı açıklandı. Halkın merakla sorduğu "Az önce deprem mi oldu, nerede ve kaç büyüklüğünde?" sorularının yanıtları geldi.

Gece yarısı gelen indirim! Akaryakıt tabelasında değişim Gece yarısı gelen indirim! Akaryakıt tabelasında değişim

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin merkez üssü olarak belirtildi. Yalova'ya yaklaşık olarak 02,42 kilometre uzaklıkta yaşanan depremin büyüklüğü 3,5 olarak açıklandı.

Kahramanmaraş'ta ise AFAD tarafından saat 08.55'te 4 büyüklüğünde bir depremin yaşandığı bildirildi. Depremin derinliği ise 5,13 kilometre olarak ölçüldü.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir çalışmayı değerlendiren Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgede 6,8 büyüklüğüne kadar artçı depremler olabileceğini belirtti.

Tüysüz, "Deprem bölgesinde artçılar devam ediyor ve bunun süreceğini de biliyoruz. Ancak bu çalışmanın özelliği, hangi bölgede 5 ve üzeri büyüklükte artçı yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya koyması. Malatya, Adıyaman, Türkoğlu (Kahramanmaraş), Kırıkhan (Hatay) ve Antakya’da bu ihtimalin daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu bölgede ana deprem 7.8 büyüklüğünde yaşandığı için 6.8’e kadar artçı üretme ihtimali var" şeklinde açıklama yapmıştı.

Tüysüz, bu artçıların devam etmesinin beklendiğini ve özellikle Malatya, Adıyaman, Türkoğlu (Kahramanmaraş), Kırıkhan (Hatay) ve Antakya gibi bölgelerde bu ihtimalin daha yüksek olduğunu vurguladı.

HABER MERKEZİ

Son Dakika Haberleri