Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı İnağzı mahallesinde hizmet vermekte olan ve eski Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın adını taşıyan ilköğretim ve ortaokulunun dış cephesine dev Atatürk posteri asıldı.

İnağzı mahallesinin genç iş insanı olan Kemal Semerci tarafından yaptırılan dev Atatürk posteri geçtiğimiz Cuma günü okulun duvarının yüksek kısmına vinç vasıtasıyla asıldı.

İnağzı okul aile birliği bu güzel jestten dolayı iş insanı Kemal Semerci’ye teşekkür ettiklerini söyledi.
Atatürk posterinin okul binasına asılması gerek halk ve gerekse öğrenciler arasında sevinçle karşılanarak Kemal Semerci’ye de teşekkürlerini ilettiler.

Semerci’den, Köksal Toptan’a Dev Atatürk Posteri! (2)

Atatürk'ün Mareşal Üniformalı İlk Portresi

Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor... Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor...

Atatürk'ün Mareşal üniformalı portresi, Avusturyalı ressam Vilhelm Victor Krausz tarafından 1916 yılında, I. Dünya Savaşı sırasında Anafartalar Cephesi'nde çizilmiştir. Bu tarihi eser, Mustafa Kemal'in o dönemdeki kahramanlıkları ve liderlik özellikleri üzerine odaklanarak tasarlanmış, Krausz'un elinden çıkan etkileyici bir çalışma olarak bilinir.

Uzun yıllar Avusturya'da bir koleksiyonerin özel mülkiyetinde bulunan portre, Cumhuriyet dönemi fotoğraflarını araştıran ve toplayan kişiler tarafından keşfedildi. Ardından Türkiye'ye getirilerek özel bir koleksiyon veya müzede sergilenmeye başlandı.

Semerci’den, Köksal Toptan’a Dev Atatürk Posteri!

Videoyu izlemek için tıklayınız.

HABER MERKEZİ