Zonguldakspor bu sene başladığı ligde 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak taraftarlarına umut vermedi. İlk 3 haftada 5 puan toplayan Kırmızı-Laciverti temsilcimiz, son 3 maçtır da yeniliyor. Üstelik bu yenilgileirn ikisi kendi sahasında, diğeri de deplasmanda oldu.

Dün de kendi sahasında (Çarşamba) günü alt sıralardan kurtulmaya çalışan ve kendine iyi bir yer bulmak isteyen AMED Sportif takımını konuk eden Zonguldak Kömürspor'un ortaya koyduğu inanılmaz kötü performans sonucu 87. dakikada yediği golle rakibine 3 puan kaptırdı ve EYVAHHH dedirtti. Böylece AMED takımı ilk deplasman galibiyetini de bizden almış oldu, maç sonrası çılgınca havalara uçtular.

Alaplı'da düzenlenen futbol yarışmasının galibi belli oldu! Alaplı'da düzenlenen futbol yarışmasının galibi belli oldu!

İlk yarı boyunca tek bir cılız pozisyon bulan Zonguldakspor takımı maçın 2. yarısında da kötü futbolunu devam ettirince rakibi AMED'e sık sık pozisyon verdi. Bu yarıda bir iki fırsat yakalasa da konuk takımın akıllı ve yerinde müdahalesiyle gol bulamadı. Gol atayım derken son anlarda savunma güvenliğini de kontrol etmeyen Zonguldakspor 87 dakikada orta sahadan kaptırdığı topu 2 defans oyuncumuz yan yana koşarken rakibe gereken müdahaleyi yapmadı ve kaleci ile karşıya kaldığı anda topu kaleye şutladı bu şutu ilk planda kaleci Taha öne çıkarak önledi ancak top yine AMED'li oyuncunun önüne düştü ve bu defa topu filelere yolladı. Yani 2 savunma oyuncumuz ve birde kaleci olmasına rağmen bu kadar kolay gol yiyen bir takımın fizik ve kondüsyon eksikliği net bir şekilde kendini gösterdi. Adamlar savaşarak, haklı bir galibiyet aldı.

Bu takımdan bu kadar diyerek ilerisi haftalar adına korku içinde Ocak ayındaki ara transferi bekleyeceğiz çünkü bu futbolla ve bu mücadeleyle hiç bir başarı sağlanması mükün değil. Üstelik futbol adına da zevk vermeyen bir takım Zonguldakspor...

Teknik Patron Mustafa Hoca eli kolu bağlı elindekilerle idare etmeye çalışıyor ama önce bu takıma savaşçı karakteri yüklemesi lazım, sahada yürüyen ve rakibe basmayan, pas trafiği zayıf olan ve gol pozisyonu üretemeyen bir takım ancak bu kadar olur. Yıllarca Zonguldakspor'u takip eden, yazan, çizen ve maçlarını anlatan,yorum yapan biri olarak diyorum ki, Bu sene ligde kalırsak şampiyon olmuşcasına sevineceğim.

İnşallah ben yanılırım, ama her şeyi noksan olan maddi ve manevi gücü kalmayan bu takımın bu hallere düşmesine katkı ve destek vermeyenlere yazıklar olsun.

Lig uzun maraton, bir an önce gereken tedbirler alınmalı. Maç kaybetme alışkınlığına düşülürse geçmiş olsun hasta ayağa zor kalkar diyorum...