Zonguldak'ta salgın söylentileri ayyuka çıktı. Son bir aydır Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi başta olmak üzere kentteki hastanelerdeki yoğunluk salgın söylentilerini ayyuka çıkardı.

Çocuklarla birlikte yetişkinlerde de kusma, ishal ve ateş şikayetlerinin artması söylentileri doğrular nitelikteki vakalar olurken Sağlık Müdürlüğünden konuyla ilgili açıklama bekleniyor.

Zonguldak'ta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde son bir aydır anormal hasta yoğunluğu yaşanıyor. Çocuklarda kusma, ishal, ateş şikayetinin arttığını ifade eden yetkililer salgın olabileceğini ifade ettiler. Bununla birlikte Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi acilinde son zamanlarda kusma, ishal, yüksek ateş şikayetlerinden gelenlerin sayısında anormal artış olduğu ifade edildi.

Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu! Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu!

DENİZLER Mİ MİKROPLU?

Zonguldak genelinde yaşanan ishal, kusma ve ateşe bağlı rahatsızlıklar denizlerin temiz olup olmadığı sorusunu akıllara getirirken denize girenler kadar girmeyenlerde de aynı belirtilerin görünmesi kafaları karıştırdı.

Acil başta olmak üzere hastaneye gelen çocukların çoğunda kusma, ishal ve ateş rastlanırken son zamanda denize girenlerde de şikayetin arttığının gözlendiği vurgulandı. 

İSHAL VE KUSMA UZUN SÜRÜYOR!
Aileler kusma ve ishalin 5-6 gün sürmesiyle endişe yaşarken doktorlar bir hafta 10 günü bulan kusma ve ishaller görülmesine rastlandıklarını belirttiler. Hastalığı 20 gündür atlatamadıklarını söyleyen hastalar salgın şüphesine dikkat çektiler.