Zonguldak'ta yaşanan bir dolandırıcılık olayında, 57 yaşındaki A.G.'nin komşusuna ait sosyal medya hesabını ele geçiren zanlı, ulusal bir market kampanyasından yararlanmak istediği bahanesiyle A.G.'yi 10 bin lira dolandırdı. Dolandırıcıya karşı hazırlanan iddianamede, 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Zonguldak'ta 2022 yılının Aralık ayında yaşanan olayda, dolandırıcılık zanlısı Y.E.Y. (19), A.G.'nin eski komşusuna ait sosyal medya hesabını ele geçirdi. Zanlı, bu hesap üzerinden A.G.'ye ulusal bir markette düzenlenen kampanyadan bahsederek, kendisini de kampanyadan yararlandırmak istediğini söyleyen mesajlar attı.

A.G., haberinin olmadığı eski komşusu olduğunu düşünerek zanlının mesajlarına cevap verdi. Daha sonra Y.E.Y., işlemlerin tamamlanabilmesi için A.G.'den banka kartı numarası, son kullanma tarihi, güvenlik kodu ve telefonuna gönderilecek olan tek kullanımlık kodları talep etti.

Dolandırıcı, kendisine iletilen bilgilerle A.G.'nin mobil bankacılık bilgilerine ulaşarak hesapta bulunan 10 bin TL'yi kendi hesabına transfer etti. Dolandırıldığını fark eden A.G., durumu polise bildirdi.

YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ!

Polis merkezine giderek şikayette bulunan A.G.'nin şikayeti üzerine Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Y.E.Y. hakkında "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, A.G.'nin dolandırıcılık zanlısı ile gerçekleştirdiği mesajlaşmalar, banka ve telefon kayıtları delil olarak kabul edildi. İddianamede, Y.E.Y.'nin bilişim sistemini ustaca kullanarak A.G.'yi aldatıp dolandırdığı belirtildi.

İHA

Hutbeyi iyi okuyarak bölge birincisi oldu... Hutbeyi iyi okuyarak bölge birincisi oldu...