Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı... Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı...

Amelebirliği Başkanı Şenol Yüce,  Zonguldak’ta doktor sokağında bulunan boş araziye, Amalebirliği Ticari İş Merkezi yapılacağını açıkladı.

Başkan Yüce açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Yatırım projesi kapsamında çarşıda bizim Zonguldak’ta Merkez sınırlarımız içerisinde 3 tane taşınmazımız var. Bir tane idari binamızın bulunduğu alan, ikinci sağlık il müdürlüğüne kiraladığımız arsası ile birlikte yer. Çarşı Merkez’de taban alanı 1100 metre kare olan toprak alanı 8500 metre kare olan yer arazimiz bulunmaktadır. Şimdi burası 2015 yılında yapılan çalışma ile Amelebirliği kız öğrenci yurdu olarak tasarlanmış bir altyapı çalışması olarak yapılmış ben geldiğimde durumu değerlendirdiğimde Amalebirliği kız öğrenci yurdunun imarı yapılsın, 6 kat şeklinde imarlaşma şeklinde değerlendirdik. Belediye başkanımızla görüşerek burayı tek parsele dönüştürdük. 8500 metre karesine bina yapabilme hakkına sahibiz. Yaptığımız ekonomik değerlendirme neticesinde iş yapıma geldiği zaman konunun kız öğrenci olarak değerlendirildiğinde bugünün şartlarında ekonomik olmayacağı devlet kendine ait kız öğrenci yurdu yapacağı bizlere aktarıldı. Biz yeniden bir çalışmaya girdik. Buranın ticari iş merkezi olarak dönüştürülmesinde yapıtta kiraya verilmesi kendini amorti edebileceği satılmış olsa da iki sene içerisinde inşaat malzemesini yapıp satması durumunda iki katı kadar bütçeye kar ettireceği ifade edildi. Biz buraya amelebirliği ticari iş merkezi şeklinde döndürdük. Bakanlıktan buraya bu şekilde proje olarak onayladık. 2023 yılının bütçesinde burası Amalebirliği Ticari İş Merkezi olarak gözüken bir durumda. Buranın proje çalışması olacak bir de yapım ihale kısmı olacak”dedi.

Emre Can Bayram