İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 81 ilde gerçekleştirilen "Çember-16" operasyonları sonucunda aranan 2 bin 66 firari yakalandı.

Bakan Yerlikaya'nın Açıklaması

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, firari suçluların yakalanması için 81 ilde 4 gün boyunca devam eden operasyonlar kapsamında 2 bin 66 kişinin adalete teslim edildiğini duyurdu. Ayrıca, "Ailelerin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Firarilerin Profili ve Suçları

Operasyonlar sonucunda yakalananların profili şu şekilde: 0-5 yıldır aranan 2 bin 45 kişi, 5-10 yıldır aranan 9 kişi ve 10 yıl ve üzeri aranan 12 kişi. Yakalananlar arasında hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçlar, terör ve KOM gibi çeşitli suçlardan arananlar bulunuyor.

Operasyonu Yönetenlere Tebrik

Bakan Yerlikaya, operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, sahil güvenlik ve operasyonlara katılan polis ve jandarmaları tebrik etti. Operasyonların, sokaklarda güvenliği sağlamak ve halkın huzurunu korumak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Yer bekliyorlar! Gözler Başkan Erdem’de Yer bekliyorlar! Gözler Başkan Erdem’de

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri