Zonguldak'ta geçen yıl meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Hasan Kırmızı'nın ve yaralanan kızı Ayşenur Kırmızı'nın bulunduğu araca çarpan sürücü Birkan A.'ya on beş yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Geçen yıl 29 Mayıs'ta, Birkan A. yönetimindeki bir araç ile Hasan Kırmızı'nın kullandığı otomobil, Gökçebey kavşağında çarpıştı. Kazada Hasan Kırmızı yaşamını yitirirken, kızı Ayşenur Kırmızı yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda Birkan A.'nın kusurlu olduğu belirlendi.

Zonguldak'ta Trafik Kazasında Ölüm! Sanık Hakkında Karar Verildi!1 (1)

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Hasan Kırmızı'nın kavşağa kontrol etmeden girmesi ve ana yoldan gelen araçlara öncelik tanımaması nedeniyle asli kusurlu olduğu vurgulandı. Aynı zamanda kaza sırasında diğer aracın sürücüsü Birkan A.'nın da 50 km hızla olan kavşağa hızlı girdiği ve tali yoldan gelen araca çarpması sonucu kaza meydana geldiği belirtildi. Bilirkişi raporuyla Birkan A.'nın tali kusurlu olduğu teyit edildi.

Kozlu’ya kötü haber! Herkes şok oldu Kozlu’ya kötü haber! Herkes şok oldu

Zonguldak'ta Trafik Kazasında Ölüm! Sanık Hakkında Karar Verildi!1 (2)

İddianamede, tutuksuz sanık Birkan A.'nın taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan on beş yıla kadar hapis istendi. Sanığın önümüzdeki günlerde mahkeme tarafından yargılanması bekleniyor.

Bu durum, kusurlu sürücülerin trafik kazalarında yargılanarak cezalandırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Mahkemenin vereceği karar, trafik güvenliği konusundaki yasal düzenlemelerin etkinliğini göstermesi bakımından önem taşıyacaktır.

Zonguldak'ta Trafik Kazasında Ölüm! Sanık Hakkında Karar Verildi!2

HABER MERKEZİ