Okul, bu tarihî sorumlulukla öne çıkarak 8 ülkeden öğrenci ve öğretmenleri bir araya getirip dünya barışı için şarkı söylüyor. Projeye Amerika Birleşik Devletleri, Peru, İtalya, Fransa, Filipinler, Hindistan ve Güney Kore'den öğrenciler katılıyor.Öğrenciler, seslendirdikleri şarkıda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" mesajını da İngilizce olarak dile getiriyor. 

Abdurrahmanpaşa Lisesi, Kurtuluş Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı'nda hiç mezun veremedi! (2)

Trafik kontrolünde yakayı ele verdiler! Trafik kontrolünde yakayı ele verdiler!

Abdurrahmanpaşa Lisesi, Kurtuluş Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı'nda hiç mezun veremedi! (4)

Projede yer alan öğrenciler, dünya barışına katkı sunmak ve savaşlara dikkat çekmek amacıyla bir araya gelmişlerdir. Aynı zamanda, Çanakkale Savaşı'nda görev almış öğrencilerin isimleriyle savaştan dönenlerin eşyalarının sergilendiği müzeyi ziyaret ettiler. Proje, öğrencilerin müzikin evrenselliğini ve sanatın birleştiriciliğini kullanarak dünya barışı için farkındalık oluşturmasını amaçlamaktadır.Projeye katılan öğrenciler, dünya barışına katkıda bulunmanın ve başka ülkelerle etkileşimde bulunmanın gurur verici olduğunu ifade ediyorlar.

Abdurrahmanpaşa Lisesi, Kurtuluş Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı'nda hiç mezun veremedi! (3)

Abdurrahmanpaşa Lisesi, Kurtuluş Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı'nda hiç mezun veremedi! (8)

Bu proje, tarihî bir okulun önderliğinde dünya genelinden gelen öğrencilerin bir araya gelerek barış temasında bir şarkı seslendirmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mesajını paylaşması açısından anlamlı bir girişimdir.

Abdurrahmanpaşa Lisesi, Kurtuluş Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı'nda hiç mezun veremedi! (6)

Abdurrahmanpaşa Lisesi, Kurtuluş Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı'nda hiç mezun veremedi! (7)

HABER MERKEZİ