Sağlık Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğine göre, 60 yaşını dolduran doktorlar ile engellilik oranı en az yüzde 60 olan doktorlar, özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler. Bu düzenleme, kadro şartı aranmaksızın geçerli olacak ve bu doktorlar özel sağlık kuruluşlarında çalışırken diğer kadrolu veya kadro dışı geçici görevlerde bulunamayacaklar.

Bakanlıktan görüş alınacak

Yönetmeliğin ek 8. maddesine eklenen bir fıkra ile, muayenehanesi olan doktorlar yıllık sözleşme yaparak vakıf üniversitelerine ait hastanelerde hasta tedavisi yapabilecekler. Ancak bu hizmet sunumu için ilgili üniversitenin kapasitesi göz önünde bulundurularak Bakanlık tarafından oluşturulan komisyonun uygun görüşünün alınması gerekecek.

Öğretmenini öldüren öğrencinin kan donduran ifadesi ortaya çıktı! Öğretmenini öldüren öğrencinin kan donduran ifadesi ortaya çıktı!

Bu tedavi hizmetinden yararlanacak hastalar, tedavi masraflarını kendileri karşılayacaklar ve tedavi süreci ile ilgili detaylı bilgilendirme muayenehane ve hastane yetkilileri tarafından yapılacak. Tedavi süresince ilgili doktorlar hastanın hizmetlerinden sorumlu olacaklar ve hastaların tedaviye ilişkin bilgilendirilmiş rızaları hastane yetkilileri ve muayenehane hekimi tarafından alınacak.