Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğrul, seçimin ardından açıklamalarda bulundu. 

Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

Parti binasında düzenlenen basın açıklamasına, CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğrul, İlçe başkanları, meclis üyeleri ve Partililer katıldı. 

TARİHİ BAŞARIYA İMZA ATTIK 

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Zonguldak’ta tarihi bir başarıya imza attık. 1 Nisan 2024 yılında en yüksek oyu alarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak birinci olmuştur. Tam bir koordinasyonlu çalışma yapıldı. Doğru bir kaynak doğru iletişim şeklinde CHP tarihi başarıya imza atmıştır. Öncelikle Genel başkanımıza, il başkanımıza, MYK üyelerine, milletvekili dostuma, ilçe başkanlarımıza, gençlik kollarımıza, örgütümüzün fedakar kadınlarına, meclis üyesi adaylarımıza, madeci kardeşlerinize teşekkür ediyorum. Chp nin iktidar yolu açılmıştır hayırlı olsun diyorum” dedi. 

TÜRKİYE’DEKİ BAŞARISINDAN YÜZDE 12 FAZLA 

İl Başkanı Devrim Dural’da, “Örgütlerimizin yenilenmesinde katkı olmuştur. Kurultayda Özgür Özel’i destekledik. Zonguldak’ta ön seçim beklentisini gerçekleştirdik. Dolayısı ike başatıya ulaştık. Zonguldak’taki başarımız Türkiyede ki başarısından yüzde 12 daha fazla. Başta Genel başkanımız olmak üzere milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Uyumlu çalışma şeklinde başarıya ulaştık. En yakın takibimize yüzde 17 lik bir fark ile başarılı olduk” diye konuştu. 

 BİRİNCİ PARTİ OLDUK 

Milletvekili Eylem Ertuğrul’da, “Uzun bir aradan sonra birinci parti olarak ipi göğüsledik. Türkiye’de işlerin iyi gitmediğini halkımız gördü ve seçimde değerlendirdi. Zonguldak’ta ciddi bir oyla birinci parti olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bize düşen yerelde ki başarıyı genel iktidara taşımaktır. Partimizi iktidar yapmak için çalışacağız” dedi. 

Emre Can Bayram