CHP’de günlerdir konuşulan önce Merkez İlçe Başkanlığı ve ardından İl Başkanlığı seçiminde perde kapandı ve kazanan isimler Ebru Uzun ile Murat Pulat oldu.

Her seçim öncesi “Cadı kazanı” gibi kaynayan CHP’de bu defa kamuoyuna yansıyacak öyle skandal haber görüntüler olmadı.  Zonguldak’ta CHP Merkez İlçe ve İl Başkanlığı seçimleri ufak-tefek sürtüşmelerden sonra yerini sakinliğe bıraktı.  Çekilen kılıçların ve söz düellolarının ardından demokrasi şöleni şeklinde geçerek önce Ebru Uzun Merkez İlçe Başkanı oldu ve ardından da 16 Şubat 2020 Pazar günü yapılan 37. İl kongresinde Murat Pulat İl Başkanlığı koltuğuna oturarak önümüzdeki günlerde oluşacak olan tüm gelişmelerin sorumlusu olacaklar.

Seçimler bitti ancak dedikodusu da devam ederken Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun öylesine sıcak ve anlamlı bir açıklama yaptı ki kelimenin tam anlamıyla partiyi birleştirici rolü üstlendi. Daha önce de Merkez İlçe Başkanı olarak tanıdığımız Ebru Hanım il Başkanı Murat Pulat diyaloğu hakkında verdiği yapıcı konuşmasından önemli olan sözleri sizlere hatırlatmak istiyorum.

UZUN: “PARTİ BİNAMIZI BİRLEŞTİRECEĞİZ”

Halen ayrı ayrı binalarda görev yapmakta olan CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı hakkında Ebru Uzun’un o birleştirici konuşmasından bir bölüm.

Aman dikkat! Tehlike arz ediyorlar... Aman dikkat! Tehlike arz ediyorlar...

“Murat Başkanım benim ve Merkez ilçe yönetimindeki arkadaşlarımın da yıllardır beraber siyaset yaptığı, omuz omuza mücadele verdiği bir isim. O yüzden uyumsuzluk söz konusu bile olmaz. “Bir uyumsuzluk ve sıkıntı yaşansa da bu kavgadan beslensek” diye bekleyen taraflar olabilir ama asla böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Uyum içinde çalışacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Parti binalarını yeniden bir araya getireceğiz. En kısa sürede il ve merkez ilçe bir araya geleceğiz. CHP’yi hep birlikte yeniden çıtasını en yüksek yerlere çıkarmak içim birlikte mücadele edeceğiz.”

PULAT: “CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIM”

Kongre sonrasında başkanlığa seçilen Murat Pulat’ın partililere hitaben yaptığı net konuşma: “Partimizin emrinde bir nefer olarak canla başla koşacağıma söz veriyorum. Ülkemizin temel taşı, en köklü siyasal örgütü Cumhuriyet Halk Partimizin çağdaş tüzük ve programını hayata geçireceğiz. Tüzüğümüzün gereklerinden olan ilçe-il danışma toplantılarının yapılmasının uygulayıcısı olacağız. Öncelikle partimiz içinde paylaşmayı, kaynaşmayı sağlayacağız. İşçileri, emekçileri, işsizleri, emeklileri, küçük üretici ve sanatkârlarımızı partimize daha çok katacağız. İşçi ve memur sendikalarına, mesleki kitle örgütlerine daha çok yaklaşacağız.”

CHP’de yaşanan Merkez İlçe ve İl Başkanlığı seçimleri sonrası oluşan tablo bu şekilde. Bundan sonraki süreçte neler olacak, neler yaşanacak ve nasıl bir politika izlenecek takipçisi olacağımızı ifade ederek sağlıcakla kalın diyorum…