Ancak, bu zaferin ardında yatan öykü daha da dokunaklı. Tanı konulması gecikmiş olsa da Esat Balcı, hayata olan tutkusunu hiçbir zaman kaybetmedi. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olmasına rağmen, kendi kendine okuma yazma öğrenen ve Düzce Üniversitesi'nde öğrenim gören Balcı, engelli bireyler için farkındalık yaratmaya kararlı bir şekilde hareket etti.

A W177495 01

Son yerel seçimlerde muhtar adayı olan Balcı, 31 Mart'ta gerçekleşen seçimlerde ise Yeniden Refah Partisi'nden belediye meclis üyesi seçildi. Ancak zaferin tadını çıkarmak için belediye binasına gittiğinde karşılaştığı engeller dikkat çekiciydi. Tekerlekli sandalyesiyle asansör ve rampa olmayan belediye binasında merdivenleri çıkamayan Balcı'ya, zabıta ekipleri yardımcı oldu. 

A W177495 03

Seçimlerin ardından İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alan Balcı, “Güzel bir seçim süreci geçirdik. Elimizden geldiği kadar çalıştık. Bundan sonraki dönemde de güzel şeyler olacak. Özel bireylerin belediye meclislerinde yer alması çok güzel. Gerçek anlamda ayakları yere basmayan bir meclis üyesi var. Kendi adıma sadece özel bireyler için değil, bütün ilçe halkıma en iyi hizmeti götürmek için çalışacağıma inanıyorum. Mazbatayı alırken çok mutlu oldum. Daha birçok özel bireyin mazbatalar alacağına inanıyorum” dedi.

A W177495 06

Engelli Meclis Üyesi Balcı'ya Belediye Başkanından Tam Destek

Yığılca Belediye Başkanlığı binasında gerçekleşen duygusal anlara tanık olundu. Engelli meclis üyesi Esat Balcı, tekerlekli sandalyesiyle ilçe sokaklarını dolaşarak belediye binasına gitti. Ancak, binada özel bireyler için asansör ve rampa olmaması nedeniyle merdivenleri çıkamadı.

A W177495 05

Bu durumu fark eden zabıta ekipleri, Esat Balcı'nın tekerlekli sandalyesini omuzladı ve binaya taşıdı. Belediye binası girişinde yeni seçilen Belediye Başkanı Selami Savaş, Esat Balcı'yı karşıladı ve onu kutladı. Ayrıca, özel bireyler için asansör yapılacağı sözünü verdi.

İHA

Narkotik suçlarla mücadele operasyonları! Tek tek ele geçirildi Narkotik suçlarla mücadele operasyonları! Tek tek ele geçirildi

Düzce Haberleri