Emeğin başkenti kömür kentteki Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri’nde yolculuk yapan engelliler, otobüslerde kartlarını okuttukları cihazlardaki sesli anons sisteminden engelli olduklarının duyurulmasından şikayetçiler.
Engelli bazı vatandaşlar, halk otobüslerindeki kart okuma cihazında kartlarını okuttuklarında ‘’engelli’’ anonsu yapıldığı için yolcuların bakışlarından rahatsızlık duyduklarını, etkilendikleri durumu yetkililere bildirmelerine rağmen henüz aşamadıklarını söylediler.

Kırmızı Alarm! Tek tek mesaj atıldı Kırmızı Alarm! Tek tek mesaj atıldı

‘’İMZA KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ’’

Halk otobüslerindeki anons sisteminin kapatılmasını istediklerini anlatan engelli vatandaşlar, ‘’Bu sorunun çözüme kavuşmasını talep ediyoruz. Bizlerin engelli olduğumuz niye deşifre ediliyor, buna hakları var mı? Bizler toplum içinde yaşayan engelsiz engellileriz. Sorunumuzun giderilmemesi durumunda imza kampanyası başlatacağız, bu çilenin son bulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Belediye başkanımızdan destek istiyoruz. Unutulmamalıdır ki, her insan bir engelli adayıdır. Ne malum bizi üzenlerin bir gün engelli olmayacakları....’’dediler.
Bu arada emeklilerin de benzer durumdan şikayetçi oldukları öğrenildi.

HABER: ORHAN AKYÜZ
FOTOĞRAF: ORHAN AKYÜZ