UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Manchester City deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Real Madrid’i 4-0 mağlup ederek finale çıktı. Tarih boyunca Real Madrid’in eşsiz başarıları ile dolu Devler Ligi’nde bu kez Pep Guardiola önderliğindeki Manchester City kupayı almaya çok yaklaştı.

YİNE İSTANBUL, YİNE AYNI KADER

İstanbul’daki unutulmaz 2005 yılı Liverpool ve Milan finalinin ardından yıllar sonra yine İstanbul’daki bir finale İngiliz ve İtalyan takımı kaldı. 25 Mayıs 2005’te oynanan finalde Milan ilk yarıyı 3-0 önde kapatmış ancak Liverpool maçı 3-3’e taşıyıp penaltılarda 5. kez şampiyonluğa ulaşmıştı.

HAKAN ÇALHANOĞLU TARİHE GEÇEBİLİR

10 Haziran’da İstanbul’da oynanacak dev finalde Manchester City ve Inter karşı karşıya gelecek. Finalde Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ve milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu kozlarını paylaşacak ve ilk kez bu dev kupayı kazanmanın mücadelesini verecek.

İnter kazanırsa Hakan Çalhanoğlu Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ilk Türk futbolcu olacak.

İLKAY GÜNDOĞAN 3. KEZ FİNALDE

10 Haziran Cumartesi günü TSİ 22.00'de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak dev finalde İlkay Gündoğan 3. kez Şampiyonlar Ligi kupası için sahaya çıkacak. İlk 2 finalinde kupayı almayı başaramayan Gündoğan bu kez şeytanın bacağını kırmak istiyor.

2012-13 sezonunda Borussia Dortmund forması giyen İlkay Gündoğan, gol attığı finalde Bayern Münih’e kaybetmişti. 2020-21 sezonunda ise Manchester City ile Chelsea’ye karşı final oynayan yıldız oyuncu kupayı yine kıl payı kaçırmıştı.

ÇALHANOĞLU FİNAL GÖREN 4. TÜRK

Hakan Çalhanoğlu 10 Haziran’daki finalde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda forma giyerse Şampiyonlar Ligi finalinde sahaya çıkan dördüncü Türk futbolcu olacak. Daha önce Yıldıray Baştürk Bayer Leverkusen formasıyla Real Madrid’e karşı oynamış ilk Türk futbolcu unvanına sahip olmuştu. Leverkusen o maçı 2-1 kaybetmişti.

2010’da Hamit Altıntop Bayern Münih formasıyla finalde İnter’e karşı forma giydi. Maçı 2-0 kazanan Inter oldu ve Altıptop kupa sevinci yaşayamadı.

Daha sonra 2014’te Arda Turan, Atletico Madrid ile final gördü. Sakatlığı sebebiyle finalde oynayamayan milli yıldız, 4-1’lik mağlubiyetle kupa sevinci yaşayamamıştı.

PEP GUARDIOLA FIRTINASI

Ücretsiz spor etkinliği Zonguldaklı çocuklar sporla buluşturuluyor... Ücretsiz spor etkinliği Zonguldaklı çocuklar sporla buluşturuluyor...

İngiltere’deki rövanşta Real Madrid’i 4-0’la hezimete uğratan Manchester City’de Pep Guardiola fırtınası yaşanıyor. Şampiyonlar Ligi’nde 100. galibiyetini alan tarihteki 3. teknik adam olan Guardiola, Real Madrid’e tarihinde ikinci kez 4 farklı yenilgi yaşattı. İspanya temsilcisi en son 2009’da Liverpool’a 4-0 mağlup olmuştu. Maçtan sonra final için konuşan ünlü teknik adam şu ifadeleri kullandı:

“Bir yıldır çektiğimiz tüm acılar bugün içindi. Tam bir yıl boyunca karnımızda ağrılar hissettik ve artık bu oyuncuların ne kadar özel oyuncular olduğunu göstermiş olduk. “Bir İtalyan takımına karşı final oynamak en iyi opsiyon değil. Bize zorluk çıkaracaklardır ve bu da normal olanı. Finale mental olarak hazırlanmalıyız ve bunun için vaktimiz var.”