Turistik tren turunun tanıtım seferi için yola çıkan Kara Elmas Ekspresi, Ankara'dan başlayarak Kalecik, Çankırı, Çerkeş ve Karabük istasyonlarına uğrayarak Zonguldak'a ulaşacak. Dönüş yolculuğunda ise Yenice ve Eskipazar'da mola verecek olan tren, Ankara'ya geri dönecek.

Kara Elmas Ekspresi'nin ilk durağı olan Kalecik'te, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve diğer katılımcılar, yerel halk oyunları ekibi tarafından coşkuyla karşılandı.

Zonguldak Karabük Tren Tur (2)

"12 NİSAN'DA İLK SEFERİNE BAŞLAYACAK"

Kara Elmas Ekspresi'nin Doğu Ekspresi’nden sonra tüm vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, “12 Nisan’da ilk seferine başlayacak. Bu vesile ile Ankara’dan Zonguldak’a kadar insanlarımıza hafta sonları için güzel program olacak. İlk durağımız Kalecik'teyiz. Kalecik’in güzelliklerini hep beraber görmüş olacağız” dedi.

Zonguldak Karabük Tren Tur (1)

Batı Karadeniz’in olağanüstü bir zenginliği olduğunu vurgulayan Alpaslan “Başta Ankaralılar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ekspres üzerinden bölgeyi ziyaretlerini ve turizmde bir cazibe merkezi olmasını hedeflemekteyiz. Biliyorsunuz ülkemiz zaten turizmde parlayan bir yıldız. Bu potansiyeliyle Batı Karadeniz’de insanların seyahat etmeleri ve insanların Ankara’da alışveriş kültüründen uzaklaşarak bölgeyi, doğayı ve buradaki zenginlikleri görmesini ve turizmde bir canlılık olmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

KARA ELMAS EKSPRESİ İLE BATI KARADENİZ TURU

Sanayileşme tarihine tanıklık edilecek bu özel rota, üzüm bağları ve benzersiz gastronomisiyle ünlü Kalecik, tarihi sokakları, büyüleyici tuz mağarası ve ilgi çekici müzeleriyle Çankırı, doğal güzellikleriyle çevrili, huzur dolu atmosferiyle Çerkes'i ziyaret etme fırsatı sunuyor. Mozaiklerle süslenmiş antik çağın kutsal şehri Hadrianapolis Antik Kenti, UNESCO Kültürel Miras Şehri Safranbolu, Türkiye'nin en büyük ormanlarından birine ev sahipliği yapan Yenice ve Gökgöl Mağarası, Zonguldak Maden Müzesi ve Kömür Deneyim Ocağı ile Ulusal Zonguldak Kömür Jeoparkı da turun kapsamında yer alıyor. Tren turuyla birlikte 4 şehir, 5 ilçe, mağaralar, müzeler, antik kalıntılar, doğal alanlar, kültürel hazineler, endüstriyel ve jeolojik miras unsurları keşfedilebilecek.

İbrahim Yıldız

MHP Eski İlçe Başkanı Serhat Sözer son yolculuğuna uğurlandı! MHP Eski İlçe Başkanı Serhat Sözer son yolculuğuna uğurlandı!

Zonguldak Haberleri