Kent genelinde yüksek kesimlerde yoğun olarak hissedilen kar yağışı, il merkezini de etkisi altına aldı. Dün itibariyle başlayan kar yağışı, Kastamonu şehir merkezini beyaz bir örtüyle kapladı. Kar yağışı ara ara devam ederken, vatandaşlar buzlanma nedeniyle olası kazaların önlenmesi amacıyla Kastamonu Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen tuzlama ve kumlama çalışmalarını gözlemledi.

Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Kırıkkale ön plana çıkıyor… Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Kırıkkale ön plana çıkıyor…

Belediye personeli, sıcaklığın sıfırın altında 3 dereceye kadar düşmesiyle buzlanan kaldırımları küreklerle temizleyerek güvenliği sağladı. Vatandaşlar, kar yağışını sevinçle karşıladı ve kuraklık yaşanmaması adına bu yağışın önemli olduğunu belirtti.

Kastamonu Belediye ekipleri, olumsuz hava koşullarına karşı alınan tedbirlerle şehirdeki günlük yaşamın aksamaması için çalışmalarına devam ediyor. Kar yağışının etkisinin sürdüğü kentte, vatandaşlar ve belediye ekipleri işbirliği içinde olumsuzluklara karşı tedbirler alıyor.

İHA