Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleri ile il temsilcilerinden oluşan KGK heyeti, 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde Adıyaman'a hareket ederek, depremde hayatını kaybeden gazeteciler ve vatandaşların kabirlerini ziyaret etti.

Heyet, İstanbul ve Ankara'dan Adıyaman'a hava yoluyla ulaştı. Adıyaman'da bir araya gelen KGK heyeti, Genel Başkan Mehmet Ali Dim önderliğinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Heyette KGK yönetim kurulu üyeleri, il temsilcileri ve önemli isimler yer aldı.

Deprem Adıyaman Kgk Gazeteci Hatay Elazığ Diyarbakır Malatya Adana Osmaniye Kilis Kahramanmaraş (3)

Ayrıca, depremin büyük zarara yol açtığı Adıyaman'da KGK yönetim kurulu olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, depremde zarar gören gazetecilere ve medya kuruluşlarına daha fazla destek sağlanması, deprem bölgelerine ziyaretlerin artırılması gibi önemli kararlar alındı. Ayrıca, yerel medya meclisi daraltılmış bir toplantı da Adıyaman'da yapılacak.

KGK'DAN DUYGULANDIRAN ZİYARET

KGK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adıyaman İl Temsilcisi İbrahim Arslan'ın açıklaması: "6 Şubat depreminden dolayı ilimize gelerek acımızı paylaşan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanımız Sayın Mehmet Ali Dim'e, Küresel Gazeteciler Konseyi yönetim kurulu üyelerine ve Türkiye’nin diğer illerinden gelen Küresel Gazeteciler Konseyi temsilcilerinin ziyaretleri bizleri duygulandırdı. Hep birlikte Adıyaman Merkez Mezarlığı’nı ziyaret ederek depremde şehit olan meslektaşlarımız ve vatandaşlarımızın kabirlerine karanfil bırakıp, onlar için dualar ettik. Misafirlerimize ilimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz". 

Deprem Adıyaman Kgk Gazeteci Hatay Elazığ Diyarbakır Malatya Adana Osmaniye Kilis Kahramanmaraş (2)

"32 MESLEKTAŞIMIZIN RUHLARI ŞAD OLSUN"

KGK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adıyaman İl Temsilcisi İbrahim Arslan, heyetin Adıyaman'a yapmış olduğu ziyaretlerin duygusal bir atmosferde gerçekleştiğini belirterek, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'e ve heyete teşekkürlerini iletti. Dim ise depremde hayatını kaybeden gazetecilerin ailelerini ziyaret etmek istediklerini ifade ederek, önümüzdeki günlerde bölgeye tekrar ziyaretler gerçekleştireceklerini açıkladı.

KGK Genel Başkanı Dim'in açıklaması: "Asrın felaketinde yaşamını yitiren 32 meslektaşımızın ruhları şad olsun. Önümüzdeki günlerde deprem bölgesine tekrar ziyarette bulunacağız. Meslektaşlarımızın acılı ailelerini de ziyaret edeceğiz. Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep Nurdağı, İslahiye, Malatya başta olmak üzere bölgedeki 11 noktaya ziyaret planlıyoruz". 

Deprem Adıyaman Kgk Gazeteci Hatay Elazığ Diyarbakır Malatya Adana Osmaniye Kilis Kahramanmaraş (1)-1

6 ŞUBAT DEPREMİNDE ŞEHİT OLAN GAZETECİLER 

Heyet, depremde hayatını kaybeden gazetecilerin ve vatandaşların kabirlerini ziyaret ederek, dualar etti. Bu arada, depremde hayatını kaybeden gazetecilerin isimleri de paylaşıldı.

Ayşe Figen Arlı (İskenderun Ses), Aziz Çevlik (Manşet/K.Maraş), Burak Alkuş (Adıyaman Ses), Burak Milli (AA/Hatay), Gökhan Aklan (İHA/Hatay), Hidayet Özdemir (Gazeteci-Yazar/Adıyaman), İskender Korkut (Mercan TV/Adıyaman), İzzet Nazlı (DHA/Hatay), Kemal Öner (Adıyaman Telgraf), Meltem Özgen (TV sunucu/Adana), Muhammed Akan (Adıyaman Haber), Mustafa Yüzbaşıoğlu (Bugün/K.Maraş), Neşet Alkan (Haber Ekspres/Hatay), Ruhi Akan (Jet Haber/Adıyaman), Yunus Emre Doğan (Mercan TV/Adıyaman), Zübeyir Pektaş (Halkın Sesi/Adıyaman), Fatih Bayın (Radyo Tek/Adıyaman), Fatih Nalbantbaşı (Maraş Medya Merkezi), Erhan Yılmaz (23 Temmuz/Hatay), Hasan Seid OKAY (Antakya Gazeteciler Cemiyeti Üyesi/eski gazeteci), Mehmet Tekin (Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nin de kurucu üyesi/yazar), Haluk Arlı (Eski gazeteci/Hatay), İsmail Hakkı Koçak (Mercan TV/Adıyaman), Yaşar Hamurcu (Emekli gazeteci/Adıyaman), Mehmet Ünsal (Güne Bakış/Mizanpaj/Adıyaman), Aynur Göksu (Güne Bakış/Editör/Adıyaman), Zafer İnli (Hatay Söz Gazetesi/Hatay), Ayhan Gümüşsoy (Haykırış Gazetesi/Beyzade FM/TV/Hatay), Rafi Sümbültepe (Arsuz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı/Hatay), İsmail Karaoğlan (Antakya Gazetesi/Yazar/Hatay), İ. Barış Can Tabakçı (Anadolu Haber Ajansı/Adıyaman), Fatma Erdoğan (Nurdağı Gazetesi/Grafiker/Gaziantep). 

KGK heyeti, 6 Şubat felaketinin yıldönümünde Adıyaman'da bulunarak, deprem bölgesinde önemli ziyaretler gerçekleştirdi.

Merkez Bankası kararını açıkladı! Altın ve dolarda rakam ne olacak? Merkez Bankası kararını açıkladı! Altın ve dolarda rakam ne olacak?

HABER MERKEZİ