Filyos Gaz Sahası'nda faaliyet gösteren TPAO'ya bağlı şirketten geçtiğimiz hafta sorgusuz sualsiz işten çıkarılan 58 güvenlik görevlisi, işlerine geri döndü. Ancak, bu ani geri dönüşün seçim ve oy kaygılarıyla mı ilişkili olduğu merak konusu.

Seçim ve Oy Kaygısıyla İş Güvencesi İstiyorlar

İşe geri alınan güvenlik görevlileri, seçim sonrasında işten ayrılma korkusu yaşadıklarını ifade ederek, Enerji Bakanlığı'nın kadrosuna alınarak iş güvencelerini talep ediyor. Ortak bir deklarasyon yayımlayan güvenlik görevlileri, bu sürecin seçimle bağlantılı olmadığını ve iş güvencelerinin sağlanmasını istediklerini belirtiyor.

Bölge Milletvekillerinden Destek İstiyorlar

Her an işten çıkarılma korkusuyla çalışmak istemediklerini ifade eden 250 güvenlik görevlisi, içlerinde bulunan 58 arkadaşlarıyla birlikte bölge milletvekillerine çağrıda bulunarak destek istiyor. Güvenlik görevlileri, iş güvencelerinin sağlanması için kamuoyu ve yetkililere çağrı yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Özel Harekat Eğitimi Alan Güvenlik Görevlileri, Kadrolu Olmak İstiyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda (TPAO) özel harekat eğitimi alarak göreve başlayan ve zorlu sınav ve parkurlardan geçen güvenlik görevlileri, Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri gibi Enerji Bakanlığına bağlı kadrolu güvenlik görevlileri olmak istediklerini açıkladılar.

Osman Zaimoğlu zaferin mimarlarıyla buluştu! Yeni hedefi açıkladı Osman Zaimoğlu zaferin mimarlarıyla buluştu! Yeni hedefi açıkladı

Açıklama:

“Sınavla zorlu parkurlarla işe giren ve özel harekat eğitimi alan TPAO çalışanları, Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri gibi Enerji Bakanlığına bağlı kadrolu güvenlik görevlileri olmak istiyoruz. Milletvekillerimizden talebimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde özel güvenlik kadrosu oluşturulması ve bizlerin eğitim durumu, yaşı, kpss puanı gözetilmeksizin bir seferlerliğine kadroya memur olarak atanmasıdır. Bu kadar insanın kaderinin bir kişinin elinde olmasını istemiyoruz. Bizler bu göreve yazılı sınav, parkur ve mülakat adımlarından sonra geldik. Her 2 yılda bir yönetim değişikliğinde işten atılma korkusunu yaşamak istemiyoruz. Türkiye'nin en büyük ve milli projesinde 250 güvenlik görevlisi çalışıyor. Bunların tamamı taşerön firmanın görevlisi. Türkiye'nin en büyük projelerinden olan bu tesiste iş güvencesi olmaksızın çalışmak iş barışına da zarar veriyor. Biz milli proje gaz sahasında taşerön olarak değil devlet memuru olarak görev yapmak istiyoruz” 

"Şimdi burada çoğumuzun güveni kırıldı. Herkes, bu yaşanan işten çıkarıp tekrar işe almanın ardından öyle düşünüyor. Güvenlikçi arkadaşlarımızı geçtik, sahaya giren, çıkan personeller bile aynı düşüncede. Hep seçimden sonra sizleri birer ikişer atacaklar diyorlar" dediler.

İşe geri alınan güvenlik görevlilerinin seçim sonrasında iş güvenceleri konusundaki taleplerinin nasıl bir karşılık bulacağı ve sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Ersin Turan

Zonguldak Haberleri