Uzun süredir kaybetmeye alışmış daha doğrusu kaybetmeye alıştırılmış, yalnız bırakılmış bir Zonguldak'ın tekrardan şampiyonluk duygusunu hissetmeye ihtiyacı vardı.

Uzun süredir kaybetmeye alışmış daha doğrusu kaybetmeye alıştırılmış, yalnız bırakılmış bir Zonguldak vardı. 

Zonguldak Spor Basket 67’nin şampiyonluğu, bu kentte artık bir şeylerin istenildiği taktirde başarılabileceğinin göstergesi olmuştur.

Uzun süre sonra gelen bu şampiyonluk hissi Zonguldak’a lazım olan bir duyguydu. Bizlere bu duyguyu yaşattığı için Kanat Tan ve yönetim kuruluna, Barış Güney ve ekibine, sezon boyunca üstün performans gösteren oyunculara teşekkürlerimi iletiyorum.

Uzaktan bakınca kolay görünebilir fakat gerçekten basite indirgenemeyecek kadar önemli işler yapıldı. Yıllardan beri bu klasmanlarda mücadele eden Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ile Bodrum Basketbol gibi bizden çok daha yüksek bütçeli takımların önünde bitirdik. 

Kadın basketbol takımımızın şampiyonluğunun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelmesi de şampiyonluğun anlamını daha çok artırdı. Her açıdan çok özel bir şampiyonluk oldu.

Daha önce de söyledim, kimle konuşursam konuşayım da tekrara düşüyorum; Zonguldak ne kadar madenci ve doğalgaz kentiyse, bir o kadar da sporun, sporcunun kentidir.

Birçok şehrin isteyip de başaramadığı birçok imkana sahibiz. Kentimizin futbol takımı 2.Lig’de, hentbol takımı 2.Lig’de, basketbol takımı Süper Lig’e yükseldi.

Sadece merkezi konuşmak da yanlış. Kdz.Ereğli Belediyesi Kadın Futbol Takımımız var Süper Lig’de mücadele ediyor, Alaplı ile Kdz.Ereğli Belediyespor da 3.Lig’e yükselme yolunda ilerliyor.

Beni düşündüren bir diğer konu da neden ülke olarak voleybolda bu kadar ilerlemişken kentimizde bu yönde bir atılım gerçekleştirilmiyor. Vargas’ın heykelini yapmak yerine Zonguldak’tan yeni Vargas’lar yetiştirebiliriz mesela.

Uzun lafın kısası gerçekten birçok kentin isteyip de başaramadığı birçok imkana sahipken, kentimizin önde gelenlerinin ilgisizliği sanki biz maden ve son yıllarda ortaya çıkam doğalgaz dışında bir şeyimiz yokmuş imajı yaratıyor.

Geleceğin en büyük ekonimisi spor organizasyonları olacak. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol. 

Bunlar çok değerli şeyler. Sahip çıkalım.

Madeniyle, doğalgazıyla, sporuyla. Kimi zaman Kömür Karası, kimi zaman Kırmızı Lacivert. Sen çok güzelsin Zonguldak.