Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği öğrencisi ve 18 yaşındaki milli sporcu Sudenur Basancı, Antalya'da düzenlenen Uluslararası Muaythai Açık Kupası'nda elde ettiği altın madalyanın ardından, Tayland'da düzenlenecek olan Dünya Elite Büyükler Muaythai Şampiyonası'nda birincilik hedefliyor.

Dünya Şampiyonasına Göz Kırptı! (1)

Gökçebey ilçesinde yaşayan genç sporcu, kariyerine bir yenisini daha ekleyerek Antalya'daki turnuvada elit kategoride altın madalya kazandı. Sudenur Basancı, daha önce Malezya'da düzenlenen Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası'nda ve İtalya'daki Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda birincilik elde etmişti.

Sudenur Basancı, başarılı performansının ardından, 2024 yılında düzenlenecek olan Dünya Elite Büyükler Muaythai Şampiyonası'nda birinci olma hedefini belirledi. ZBEÜ Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde öğrenim gören ve ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden genç sporcu, hedeflerine ulaşmak için antrenmanlarına devam ediyor.

Pat pat devrildi! 1 kişi hayatını kaybetti Pat pat devrildi! 1 kişi hayatını kaybetti

Dünya Şampiyonasına Göz Kırptı! (6)

Sudenur Basancı, "Adım adım ilerliyoruz. 2024 yılında dünya ve Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Ülkemi en iyi yerlerde temsil etmek istiyorum. Her şey basamak basamak. Yeter ki destek olsunlar bizlere, biz gibi sporculara. Böyle yetenekli başarılı sporculara destek olursa daha iyi işler başaracağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Dünya Şampiyonasına Göz Kırptı! (3)

Antrenör Cemal Kocabaş da, Sudenur'un genç yaşına rağmen elde ettiği başarılarıyla büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, "2024'e çok hızlı ve güçlü bir şekilde gireceğiz. Hem eğitim hayatını da sürdürüyor. İkisini bir arada. Sportif anlamda da 2024 bizim yılımız olacak." dedi. Sudenur Basancı, sporu tavsiye ederek, gençlerin özgüven kazanmalarına ve kendini savunmayı öğrenmelerine katkı sağladığını belirtti.

HABER MERKEZ