Zonguldak'ta ve Türkiye genelinde başıboş köpeklerin çocuklara ve yetişkin insanlara yaptığı saldırıların boyutları her geçen gün büyüyor.

Belediyeler ile hayvanseverler arasında kriz yaşanacak gibi görünüyor. Başıboş köpeklerin saldırıları karşısında birçok kesimden büyük tepki gelirken hayvanseverler de sosyal medyalarda yaptıkları paylaşımlarla hayvan sevgisini ön plana çıkarmaya devam ediyor. 
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise yaşanan gelişmeler karşısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kantarcı; "Köpeklere zarar vermeyelim ama onların da bize zarar vermesini engellemeliyiz." dedi. 

650x344-chpli-belediye-baskanindan-sok-paylasim-aksenere-yaptigi-benzetme-ortaligi-karistiracak-1678188287291-1

Fiyatı duyan oraya koşuyor! Fiyatı duyan oraya koşuyor!

"SABAHA KADAR HAVLAYAN SALDIRAN  KÖPEKLER VAR"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; "Son köpeklerle olan paylaşım dikkatimi çekti. Evet paylaşımı yapan söylediklerinde haklı. Tamam köpeklere zarar vermeyelim ama onların da bize zarar vermesini engellemeliyiz. Yarın bir gün küçük bir çocuğa saldırdıklarında hesabını vebalini kim verecek ki böyle saldırı vakaları hızla artıyor. Ayrıca cittaslow kriterlerini sağlamaya çalışıyoruz ilçe olarak değil mi? Peki sakin şehir amaçlarından biri de gürültü değil mi? Çoğu evde sabaha kadar havlayan köpek sesinden gürültüden rahatsız olup uyku problemi yaşayanlar var bunlara çocuklar da dahil. Bu konu da belediye mi, ilgili bakanlık müdürlükleri kim elini taşının altına koyması gerekiyorsa ivedilikle koymalı. Hayvan hakları gözetilerek bir çözüm aranmalı. En azından çoğalmaları önlenebilir" şeklinde konuştu.