Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaparak, Taşköprü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturmaya dikkat çekti.

İstanbul-Sinop seferini yapan yolcu otobüsü, Kastamonu-Taşköprü karayolunda meydana gelen kazada devrildi. Kazada 6 vatandaş hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Olayın hemen ardından bölgeye sağlık ekipleri ve kurtarma çalışmaları başlatıldı.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın duyulmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak başsağlığı dileklerini iletti. Tunç, "Kastamonu-Taşköprü karayolunda, İstanbul-Sinop seferini yapan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 6 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaza sonucu acı kayıp! Kaza sonucu acı kayıp!

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kaza sonrasında Taşköprü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Tunç, paylaşımında soruşturma detaylarına da değinerek, "Kazayla ilgili Taşköprü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir." bilgisini paylaştı.

Kazayla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı, bu acı olayın detaylı bir şekilde araştırılacağını ve sorumluların adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturmanın titizlikle sürdüğü belirtildi.

İHA