Zonguldak’ta da, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy verme işlemleri başladı.

Merkez ilçedeki İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu’nda ilk turda olduğu gibi 16 ayrı oy kullanma kabinleri ve sandıkların sınıflara yerleştirildiği, seçmenlerin hangi sandıkta oy kullanacağını gösteren yönlendirici kâğıtların da okulların kapılarına ve koridorlardaki duvarlara yapıştırıldığı gözlemlendi.

Zonguldak TSO’bun ZTMAL projesi tanıtıldı… Zonguldak TSO’bun ZTMAL projesi tanıtıldı…

WhatsApp Image 2023-05-28 at 08.31.17

OY KULLANILMAYA BAŞLANDI

Bu arada 08.00’de oy verme işleminin başlamasıyla sandık kurullarındaki görevlilere verdikleri kimliklerinin gerekli kontrollerinin yapılmasının ardından seçmenler, aldıkları ‘’evet’’ mührü, oy pusulası ve zarfıyla birlikte kabinlerde kullandıkları oyun içinde yer alan zarfı sandıklara atıyorlar, mührü de görevlilere teslim ediyorlar.
Bu arada okuldaki 1027 numaralı sandıkta ise ilk oyu birinci turda olduğu gibi araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz kullandı.

WhatsApp Image 2023-05-28 at 08.31.18 (1)

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Ayrıca seçmenlerin güvenli şekilde oylarını kullanmaları için sandıkların alanında güvenlik önlemlerinin yanı sıra gerekli tüm tedbirlerin alındığı görüldü.

SEÇİMLERDE OY VERME SAAT KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTECEK?

YSK'dan yapılan açıklamada; "Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak'' denildi. YSK'nın oy verme saatlerine ilişkin kararına göre; Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 Pazar günü, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 28 Mayıs 2023 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

OY NASIL KULLANILIR

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

T.C. KİMLİK NUMARASI OLAN KİMLİK BELGENİZİ UNUTMAYIN

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

CEP TELEFONUYLA KABİNE GİRMEYİN!

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

HABER: ORHAN AKYÜZ