Zonguldak’ta depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılması planlanan Fevkani köprüsüyle ilgili tartışmalara son noktayı inşaatında çalışan işçi Bilal Aykın koydu. 

İşçiler eylem yaptı! Cevap gecikmedi İşçiler eylem yaptı! Cevap gecikmedi

1954 yılında Almanlar tarafından yapılan Fevkani Koprusu inşaatında çalışan 86 yaşındaki Bilal Aykın, köprü hakkında konuştu. 

Aykın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“1954 yılında Fevkani Köprüsü inşaatında kaynakçı olarak çalışan kaynakçı ustası Bilal Aykın, köprünün bakımlarının yapılmadığı için artık miyadini doldurduğunu söyledi. Köprü inşaatında çalıştığı yıllarda 18 yaşında olduğunu belirten Aykın,"Köprü 1954 yılında başladı 57 tarihinden tamamlandı. Ben orada kaynakçı olarak görev yapıyordum. Köprü artık midadini doldurdu. Acılık'ta bir köprü vardı. Bu köprüyü her sene bakımı yapıyorlardı. O köprüyü başka yere montaj yapıldı. Fevkani köprüsüne bakım yapiomadigi için ayakları çürüdü. Bence kaldırılması daha mantıklı olur. Çünkü bakımı hiç yapılmadı. Köprü miyadini doldurdu. Köprünün altında köprünün hareket etmesini sağlayan bilyeler var. Onlar bile işlevini yitirdi. Onlar bile çalışmıyor. Bu saaten sonra bakım yapılsa bile artık çok geç”