Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi Ankara Eximbank temsilcileri Zonguldak Genel Ticaret Fuarında brifing verdi

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, bir önceki seçim döneminde seçmenlere vadettiği Tersane-Orta Kapuz Plajı Projesi'ni gerçekleştiremediği için eleştirilere maruz kalmıştı. Alan, 2019 yerel seçimlerinde bu projeyi, içerisinde restoran, WC, duş, soyunma kabinleri, etkinlik alanı, su sporları platformu ve seyir alanlarının bulunacağı bir kompleks olarak tanımlamış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle hayata geçireceğini belirtmişti.

Ancak geçen süre zarfında projenin hayata geçirilmediği ve Zonguldak halkına verilen 26 projeden de gerçekleşmediği gözlemlendi. Belediye Başkanı Selim Alan, bunun üzerine projelerde bazı değişiklikler yaparak yeniden seçmenin karşısına çıktı. Aynı projeleri farklı vaatlerle sunan Selim Alan ayrıca, kadınlara özel bir plaj yapılacağına dair yeni bir söz verdi.

Bu sözlerin ardından Belediye Başkanı Selim Alan'ın Orta Kapuz plajına tek bir çivi bile çakmazken Devlet Demiryolları'nın müteahhidinin bölgeye hafriyat dökmesine sessiz de kaldı. Bu durum ise CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından meclis gündemine taşındı ve hafriyat dökümü zorla da olsun durdu.

Şimdi ise Selim Alan’ın orta kapuz ile ilgili 3 projesini açıklarken duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bol keseden atıyor başkan. Durmadan yeni bir proje ile çıkıyor. Ramazan ayındayız bari bu ayda yapma başkan” diyerek tepkilerini dile getirdiler.