TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu, Zaimoğlu'nun Demirtaş'a saldırısını kınadı! TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu, Zaimoğlu'nun Demirtaş'a saldırısını kınadı!


Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğüü  Satın Alma Dairesi Başkanlığı tarafından ihale ile ambulans satın alınacak. İlana ait detaylar aşağıdaki şekildedir;

1 adet 4x2 Hasta Nakil Ambulansı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN : 2023/910803

1-İdarenin
a) Adı : TÜRKİYE TAŞ KÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TTK) SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI
b) Adresi : Yayla Mahallesi Baglik Caddesi.Ihsan Soyak Sokak 6 67090 ZONGULDAK MERKEZ/ZONGULDAK
c) Telefon ve faks numarası : 372662 1000 - 372662 1020
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2-İhale konusu mal alımın

a) Adı : 1 adet 4x2 Hasta Nakil Ambulansı
b) Niteliği, türü ve miktarı : 1 adet
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Ambulans, firma tarafından Kurumumuz Üzülmez Taşkömürü İşletme Müessesesine servis hizmetleri yapılmış ve çalışır durumda teslim edilecektir.
ç) Süresi/teslim tarihi : İşe başlama tarihinden itibaren 90 gün
d) İşe başlama tarihi : Sözleşme tarihine müteakip 7. gün


3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 02.10.2023 - 15:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) : TTK Satınalma Daire Başkanlığı İhale Toplantı Salonu

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. Satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgeler:
-Üretici veya Türkiye distribütörü tarafından verilmiş adres ve telefonları belirtilen araç yetkili servis listesi,
-Yüklenici tarafından sağlanacak teknik hizmetler (aracın donanım ve teçhizat ile ilgili dizayn, yapım ya da montaj hataları, hatalı işçilik, eksik ya da yanlış parçalardan kaynaklanan aksaklıklar ve arızalara karşı) için adres ve telefon bilgilerini içeren yetkili servis listesi,
- Redresör, invertör, hasta kabini koltukları, hasta kabini ısıtma cihazı, hasta kabini kliması, siren anons sistemi ve tepe lambaları, ana sedye platformu, ana sedye, kombinasyon sedye, faraş sedye, vakum sedye, oksijen sistemi, portatif vakum aspiratörü, sabit ve portatif tansiyon aleti, vakum atel seti, şişme atel seti, boyunluk seti, sırt tahtası, canlandırma ünitesi, defıbrilatör, transport ventilator, glukometre, diagnostik set, KED kurtarma yeleği, traksiyon atel seti, volümetrik infüzyon pompası, temel tıbbi malzeme çantası, yanık seti, pelvis sabitleme kemer ve acil doğum setine ait üretici veya Türkiye distribütörü tarafından; teklif sahibine hitaben, Bakanlığa teklif ettiği cihaz(Iar) için (Her cihazın marka model ve menşei belirtilerek okunabilir kaşeli ve antetli kağıda) verilmiş adres ve telefonları belirtilen yetkili servis listesi ile bu donanımlara ait marka, tip, menşei ve seri numarasının ayrıca yer aldığı liste
4.3.2.
4.3.2.1. Standarda ilişkin belgelere ait bilgiler:
-Ön ve arka tepe lambalarının ECE R 65 standardına uygunluk belgesi,
  -Arka kabin koltukları ve sedye platformunun TS EN 1789:2020 standardına uygun olduğuna dair test raporları,
  -Ana sedye, defibrilatör, transport ventilatörü, portatif aspiratör ve volümetrik infüzyon pompası cihazlarının EN 1789 standardına uygun olduğuna dair test raporları,
 -Sedye platformu, ana sedye ve hasta kabini koltuklarının TS EN 1789:2020 standardında belirtilen 10 G çarpma testi raporu,
  -Ana sedye EN 1865 standart belgesi,
  - Flowmetre en az 0-15 lt/dk arasında cihazın üst kısmında bulunan ayar vanası ile ayarlanabilir ve bu değer cihaz üzerinden kolaylıkla okunacaktır. Flowmetre EN ISO 15002 belgesine sahip olmalı ve teklifte belgelenmelidir. Tıbbi Cihaz Direktifleri doğrultusunda üretilmiş ve bu durum üreticiler tarafından belgelendirmiş olacaktır.
4.3.2.2. Yetkili kurum ve kuruluşlara kayıtla ilgili belgeler:
-Ana sedye platformu, ana sedye, kombinasyon sedye, faraş sedye, vakum sedye, portatif vakum aspiratörü, sabit ve portatif tansiyon aleti, vakum atel seti, şişme atel seti, boyunluk seti, sırt tahtası, canlandırma ünitesi, defıbrilatör, transport ventilator, glukometre, diagnostik set, KED kurtarma yeleği, traksiyon atel seti, volümetrik infüzyon pompası, temel tıbbi malzeme çantası, yanık seti, pelvis sabitleme kemeri, kanama durdurucu, acil doğum seti, oksijen sistemi ve oksijen Sisteminde kullanılan Regülatörler, Gaz Prizleri ve Flowmetrenin için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ürün Takip Sistemine (ÜTS) kayıt belgeleri verilecektir. ÜTS kayıt zorunluluğu bulunmayan cihazlar için muaf olduğuna dair beyan verilecektir.
4.3.3. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğraflarına ilişkin bilgiler ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları:
-Aracın teknik özelliklerine ait bilgileri içeren orijinal tanıtım kataloğu, broşürü,
-Redresör, invertör, akü, ilave elektrik tesisatı kabloları, hasta kabini koltuklan, hasta kabini ısıtma cihazı, hasta kabini kliması, hasta kabini aydınlatma lambaları, siren anons sistemi ve tepe lambaları, ana sedye platformu, ana sedye, kombinasyon sedye, faraş sedye, vakum sedye, oksijen sistemi, portatif vakum aspiratörü, sabit ve portatif tansiyon aleti, atel seti, boyunluk seti, sırt tahtası, canlandırma ünitesi, defibrilatör, transport ventilator, glukometre, diagnostik set, KED kurtarma yeleği, traksiyon atel seti, volümetrik infüzyon pompası, temel tıbbi malzeme çantası, yanık seti, ve acil doğum setine ait teknik özelliklerinin görülebileceği orijinal katalog ve dokümanlar,
-İstekli firma bu şartnamede belirtilen tüm devre tamamlayıcı elemanlar ile araç elektrik sisteminden beslenecek tıbbi cihazlarında bulunduğu ayrıntılı elektrik devre şeması,
 -Alıma konu cihaz ve donanımlar için; tıbbi ve teknik özelliklerinin görülebileceği orijinal teknik dokümanları,
-Firmalar orijinal doküman, prospektüs veya kataloglarda Teknik şartnamede talep edilen bilgilerin hangi sayfada olduğunu işaretle belirtecektir.
-Firmalar, kuracakları cihazın hangi marka, model ve tip olduğunu belirterek, teknik şartnamenin  2.  maddesi ve alt madelerine  sırasına göre tek tek Türkçe olarak cevap  vereceklerdir.
-Sunulan bu teknik dokümanlar ve kataloglar orijinalleri yanında orijinallerinin Türkçe dışında herhangi bir dilde olması halinde ayrıca Türkçe olarak sunulacaktır. Orijinalleri Türkçe olmayan teknik doküman ve katalogların belge orijinalinin yanında Türkiye'de bir Yeminli Tercüman tarafından tercüme edilip onaylanması durumunda ayrıca herhangi bir noter veya apostil onayı aranmayacaktır.

5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecek olup yerli malı teklif eden yerli istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.
14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.