Korana virüsünün başlamasından bu yana 1 aydan fazla zaman oldu. Virüs tehlikesi ciddi boyutlara ulaşır ulaşmaz da “EVDE KAL ZONGULDAK” sloganı ile tüm topluma çağrı yapıldı. İlk zamanlar umursanmasa da virüs yayılmaya başladığında korku da tavan yapmaya başladı. Hal böyle olunca yetkililer çok daha sıkı tedbirlere başvurmak zorunda kaldı.

Kapış kapış gidiyor! Herkes orada Kapış kapış gidiyor! Herkes orada

Vatandaşlar işin ciddiyetini anlamakta ısrar edince 65 üstünün sokağa çıkmaması kararı alındı ve ardından da 20 yaşa altındakilerin çıkmaması sağlandı. Alınan tedbirler etkisini tam manasıyla göstermeyince de yasak uygulaması konulunca Zonguldak caddeleri fotoğrafta görüldüğü gibi bomboş kaldı. Adeta bir ölü şehri andıran Zonguldak’ın tehlike bitinceye kadar böyle kalması halinde ise Korana Virüsünün etkisini kaybedeceği ve kısa zaman içinde biteceği uzmanlarca açıklandı.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, her ne kadar böyle bir tablo görmek istemesek de salgının daha fazla yayılmaması ve ölümlere yol açmaması için Zonguldak böyle olursa Korana belası da biter diyoruz. Çünkü bu bela virüsün hiç şakası yok. Görünmüyor, tutulmuyor, yakalanmıyor. Yani işin özü insanlar sokağa çıktığı sürece bu sıkıntı da aylarca bitmez. Aman ha Dikkat…

FOTOĞRAFLAR KONUŞURSA

HABER: MUSTAFA EMEN