İddiaya göre, Zonguldak’ın Kdz.Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den Belediye Başkanı olarak gösterilen Yekta Lafçı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nin kurallarına ve CHP’nin genelgesine uymadı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday adaylığını açıklayan veya aday olan isimlerin 1 Aralık 2023 saat 17:00’a kadar istifa etmesi gerekiyordu ancak, CHP İl Yönetim Kurulu üyesi olan Yekta Lafçı görevinden istifa etmedi.

Buna rağmen Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu ve Zonguldak milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul’un ise Lafçı’ya destek çıktığı öne sürüldü.

Öte yandan bir diğer bomba iddia ise Ormanlı Belde Belediye Başkan adayı Yekta Lafçı’nın herhangi bir afişinin bulunmaması ve seçim çalışması yapmaması oldu.

Alınan bilgiye göre, CHP İl Yönetim Kurulu üyesi olarak boy boy fotoğraflar paylaşan Lafçı, Ormanlı Belde İlçe Başkanlığı binasına dahi uğramadı ve herhangi bir seçim çalışması yürütmemene karşın, Belediye Meclis üyesi listesini bile tam anlamıyla dolduramadı.

9 Belediye Meclis Üyesi belirtmesi gereken başkan adayı Lafçı sadece 3 isim gösterebildi.

Yekta Lafçı’nın tartışmalarla dolu adaylık süreciyle ilgili yorum yapanlar, “CHP içerisinde kapalı kapılar ardında adaylık pazarlıkları var” ifadelerini kullandı.

Yekta Lafçı, bu şartlar altında seçimi kazansa dahi görevinden istifa etmediği için Ormanlı Belediye Başkanlığı mazbatasını teslim alamayacak.

Üniversiteliler miniklere ilham oldu... Üniversiteliler miniklere ilham oldu...

Emre Can Bayram 

Ereğli Haberleri