Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL)'de şampiyon olarak ING Kadınlar Basketbol Süper Lig'ine yükselen Zonguldak Spor Basket 67'nin Baş Antrenörü Barış Güney, şampiyonluk ve Süper Lig ile ilgili konuştu.

"BU HEM ZONGULDAK İLİ İÇİN HEM 2 SENEDİR BASKETBOLDA VAR OLAN BİR TAKIM İÇİN ÇOK BÜYÜK BAŞARI"
Barış Güney, "Bu çok büyük bir başarı hem Zonguldak ili için hem yeni kurulan 2 senedir basketbolda var olan bir kadın takımı için çok büyük bir başarı. Bir kere bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Onlar sonuna kadar bütün övgüyü hak ediyorlar. "

"ÇOK DOMİNANT BİR SEZON GEÇİRDİK"
"Çok dominant bir sezon geçirdik. Otuzuncu maça çıkacağız en son seyircimizin önünde ama oraya kadar sadece 2 mağlubiyetimiz var. Kendi evimizde hiç mağlup olmadık, ligin en az sayı yiyen takımıyız. Bunlar tekniksel anlamda beni sevindiren şeyler."

"ZONGULDAK BUNU SONUNA KADAR HAK ETTİ"
"Zonguldak bunu sonuna kadar hak etti. Zonguldak halkı, seyircisi, bizi destekleyen herkes, salona gelen en küçüğünden en büyüğüne, en gencinden en yaşlısına herkes bunu bir kere sonuna kadar hak etti."

"BEN BUNU BAŞARMANIN, ONLARA BU HEDİYEYİ VERMENİN GURURUNU TAŞIYORUM"
"Ben bunu başarmanın, onlara bu hediyeyi vermenin gurunu taşıyorum. Birkaç gündür de işin gerçeği hem mutluyum, hem yorgunum. Omuzlarımdaki sene boyuncaki yük çok da güzel bir şekilde kalktı. "

"ZONGULDAKLILARA, OYUNCULARIMA VE EKİP ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
"Ben bütün Zonguldaklılara teşekkür ediyorum verdikleri destek için. İnşallah Pazar günü son kez onların karşısına çıkacağız. Onlara bir kez daha gurur yaşatmaya, onlara layık bir şekilde sezonu bitirmeye ve hep birlikte şampiyon olduk, onlarla birlikte şampiyon olduk, kupayı kaldırmaya çalışacağız. 

Miraç Balcı'dan yürüyüş tarihi paylaşımı! Miraç Balcı'dan yürüyüş tarihi paylaşımı!

Oyuncularıma, ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların da bu konuda emeği çok büyük. Onlarla da ben ayrı ayrı hepsiyle gurur duyuyor ve teşekkür ediyorum. Bu çok büyük bir başarı şimdi Zonguldak bunun keyfini çıkartsın."

"SÜPER LİG'DEKİ TAKIMLAR KADROLARINI ÇOK HIZLI KURUYORLAR. ARTIK BU EKONOMİK BİR DURUM OLDU"
"Önümüzdeki seneyle ilgili konuşmak için bir tık erken ama Süper Lig'deki takımlar da kadrolarını çok hızlı kuruyorlar. Artık bu ekonomik bir durum oldu. Yani ekonomiyi ne kadar yönetebileceğiniz, masrafları ne kadar sponsorlarla, şehirle destekleyebileceğinizle alakalı. Tabi biz bunlarla ilgili çalışmaya başlıyoruz. Özellikle Kanat Başkan bunlarla ilgili çalışmalara başlıyor. Şimdi hem bu sevinci yaşayacağız hem de bir an önce bu kulübün sürdürülebilir olması, devamlılığı bizim için en önemli konular. Bunları da altyapıyla süsleyebilirsek uzun vadede çok güzel olacak."

"SÜPER LİG BAŞKA BİR ARENA"
"Süper Lig çok başka bir arena. Rakipler Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Çukurova. Bir kere bizden çok daha büyük gömlekler giyen, bizden çok daha yüksek bütçelerle hatta ne olursa olsun belki ulaşamayacağımız bütçelerle oynayacağımız bir sezona nasıl hazırlanacağımız tamamen aslında baktığınız zaman şehrin bu desteği maddi manevi sürdürmesi ve buraya Süper Lig oyuncularımız için çeşitli sponsorların desteğine bağlı olacak. 

"ASLA KARAMSAR DEĞİLİM. KANAT ABİ BAŞARACAKTIR"
Asla karamsar değilim. Ben aldığım her hedefi başarmak için uğraşan biriyim ama bunu zaman gösterecek. Şu anda önümüzdeki seneyle ilgili çok da fazla detay söyleyemeyeceğim çünkü bu bir ekonomiyi yönetme ve sürdürülebilirlik projesi. Bunu da Kanat abi başaracaktır."

HABER: Emre Sezer