Zonguldak Kozlu Sahili'ne dökülen çöpler vatandaşın sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Daha önce de İmza Gazetesi olarak çöplük meselesi hakkında birçok kez haber yaparak bu konuyu gündeme getirmiştik. Zonguldak'taki yetkililerle çöplük meselesi hakkında görüşülmüş ve konunun ilerleyişi hakkında bigi almıştık. 

Zonguldak valisi Mustafa Tutulmaz "Zonguldak ve Kozlu Belediyelerinin gücü bu çöplük alanına yetmiyor. Ne Zonguldak Belediyesi'nin ne Kozlu Belediyesi'nin bütçesi çöplük alanını kaldırmaya yetmiyor. Çöplük alanının denizin altından itibaren belli bir mesafeye kadar örülerek dalgalarla desarj olmasını engellemek gerekiyor. Bunu belediyelerin imkanlarıyla yapabilmek mümkün değil.

Aciliyeti var mı değil mi karar verilir ve devlet yapar. Öncelik acil mevzulardır." şeklinde açıklama yapmıştı.

 Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Çöp döküm alanını tahkimat yapmak lazım. Sonra Kozlu ve Zonguldak sahili çok temiz olacak. Projesi falan yapıldı. Az bir ödenek yaparsak başlayacağız. İlk dalgaları engellersek Türkiye’nin en güzel sahili olacak” dedi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Çöp döküm alanını tahkimat yapmak lazım. Sonra Kozlu ve Zonguldak sahili çok temiz olacak. Projesi falan yapıldı. Az bir ödenek yaparsak başlayacağız. İlk dalgaları engellersek Türkiye’nin en güzel sahili olacak.”

“Birazda insanların bilinçli olması lazım. Bizimde hedefimiz çok kısa süre içerisinde çöp döküm alanını tahkimat yaparsak, tam yapamasak bile bittiği anda tertemiz bir kozlu sahili ve Zonguldak sahili olacak. Çöp döküm alanını tahkimat yapmak lazım. Sonra Kozlu ve Zonguldak sahili çok temiz olacak. Projesi falan yapıldı. Az bir ödenek yaparsak başlayacağız. İlk dalgaları engellersek Türkiye’nin en güzel sahili olacak. Çalışmalar hız şekilde devam ediyor." şeklinde açıklama yapmıştı. 

Kozlu çöp döküm alanıyla ilgili hala bir çalışma başlatılmış durumda değil. 

“Türk ulusunu, uçurumun kenarından döndürmüştür” “Türk ulusunu, uçurumun kenarından döndürmüştür”

Tepki gösteren vatandaş" Bu deniz bizim bu kadarı da olmaz! Toprak mı çöp mü kimyasal atık mı? Ne olduğu belli olmayan şeyleri denize döküyorlar!" şeklinde yetkililere tepki gösterdi.