Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde geçen yıl yaşanan ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan'ın oğlu Muhammet Ali Arslan ile arkadaşı Gökhan Katıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili dava sürecinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Otomobil sürücüsü Şahin Gültekin, taksirle bir kişinin ölümüyle bir kişinin yaralanmasına neden olma suçlamasıyla yargılandığı davada tahliye edildi.

Zonguldak'ta Otomobil Refüje Çıktı! Zonguldak'ta Otomobil Refüje Çıktı!

21 Ağustos 2023'te meydana gelen kazada, Muhammet Ali Arslan'ın yönetimindeki motosiklet ile hatalı dönüş yapan Şahin Gültekin'in otomobili çarpışmış, Arslan ve Katıoğlu yaralanmış, ancak Arslan maalesef kurtarılamamıştı. Gözaltına alınan Gültekin tutuklanmıştı.

Davanın son duruşmasında savcı, mütalaasını sunmak için süre istedi ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Sanık avukatı ise, motosiklette bulunan Gökhan Katıoğlu'nun kask takmaması ile ölümü arasındaki ilişkinin araştırılması ve mevcut rapordaki eksiklerin giderilmesi için yeniden rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının talebini reddederken, Gültekin'in tutuklulukta geçirdiği süreyi, suçun taksirli suç olması ve tutuklamanın tedbir niteliğini dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma, mütalaanın sunulması için ertelendi.

HABER MERKEZİ

Bartın Haberleri