31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim öncesi Kdz. Ereğli CHP kanadında işler kızışmaya başladı. CHP Ereğli aday aday başvuruları 5 Aralık'ta sonlandı. CHP Zonguldak milletvekili Eylem Ertuğrul'un ve CHP Ereğli ilçe başkanı Ali Kocamanoğlu'nun mevcut belediye başkanı Halil Posbıyık'a karşı olması nedeniyle gerilim gittikçe tırmanıyor.

Milletvekili Ertuğrul'un genel merkez ve teşkilat içinde Posbıyık'a karşı "Halil Posbıyık olursa biz yokuz" diyerek tavrını net ortaya koyduğu iddia ediliyor. 

Kocamanoğlu'nun da Teşkilata rağmen Posbıyık'ın aday gösterilmesi durumunda kendilerinin çiğneneceğini ifade ettiği iddia edilerek kesin bir tavır ortaya koyduğu belirtiliyor.

ADAY ADAYLARINDAN POSBIYIK'A GÖNDERME

CHP KDZ. Ereğli belediye başkan aday adaylığını açıklayan Halil Posbıyık, Buket Müftüoğlu, Emrah Karaarslan, Şerif Sertan Ocaklı, Harun Kaçmaz, Muhittin Dikmen'in açıklamalarını "Sevgi, barış, dostluktan" özellikle ERDEMİR ve sendika ile dostluk içinde geçineceklerini söylemeleri, yıllardan beri bu kurumlarla kavga içinde bulunan Posbıyık'a gönderme olarak yorumlandı. 

Halil Posbıyık'ın milletvekilliği seçimlerinde Ertuğrul'u istememesine rağmen milletvekili olması, delege seçimlerinde kaybetmesi, desteklediği kişinin ilçe başkanı olamaması tahtının sarsıldığının göstergesi olarak yorumlanıyor. Bu yenilgilerin belediye başkanlığı adaylık sürecine yansıması merak ediliyor. 

POSBIYIK'IN SON UMUDU İMAMOĞLU

Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığında CHP genel merkeziyle anlaşamayan ve milletvekili Ertuğrul'la da ipleri kopartan Halil Posbıyık'ın son umudu İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Halil Posbıyık'ın anlaşamadığı Özgür Özel'in CHP genel başkanı olması, Özgür Özel ile de arası iyi olan Eylem Ertuğrul'un Parti Meclisi'nde yer alması umutlarını tüketmişti. 

Son zamanlarda genel merkezle arası iyi olmayanların tekrar aday olmak için Ekrem İmamoğlu'na gitmeleri Halil Posbıyık için yeni bir umudun doğmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıl Ereğli'de düzenlenen "Sevgi, Barış ve Dostluk" festivalinde Posbıyık'ın, İmamoğlu'na sahnede " Sevgi, Barış ve Dostluk Ödülü"nü vermesiyle başlayan dostluğun Posbıyık'ın tekrar aday gösterilmesi yönünde İmamoğlu'nun devreye girip girmeyeceği sorularını akıllara getirdi.

HABER MERKEZİ

Çayköy, Çukurören ve Eceler köyü Zonguldak valisine seslendi! Çayköy, Çukurören ve Eceler köyü Zonguldak valisine seslendi!