Dün Alaborina Restoran'da yapılan ön seçim oylamasında Tahsin Erdem 700 oyla kazandı.

Peki bu galibiyet gerçekten söylendiği gibi demokrasi miydi yoksa sürecin en başından beri ön seçim isteyen tek adaya kaleciyi geçip atılan bir pas mı?

Bir önceki köşemde de dedim; Anketleri hiç paylaşmadan alınan ön seçim kararı büyük hataydı. Üstelik adaylardan bir tanesinin delegesinin yüksek olduğu biliniyor ve 'ön seçimi' kazanacağına kesin gözle bakılıyorsa. Anlayacağınız demokrasi mi kazandı yoksa delege mi kazandı bize bunu CHP değil 31 Mart'ta Zonguldak halkı gösterecek.

Yerel seçimleri etkileyecek diğer önemli husus da aday adaylarının samimiyeti olacak. Bakalım CHP bir seçimi daha küskünlüklerle mi geçirecek yoksa gerçekten verilen sözler tutulup Tahsin Erdem'le birlikte hareket edilecek mi? Çünkü aday adaylarının ön seçimde aldığı oylar kimseyi yanıltmasın. Hepsi güçlü ve kitlesi olan isimler.

Seçim kazanılsın ya da kaybedilsin önemli değil lakin gerçekten sürekli dillerde olan "CHP'nin kazanması için çalışacağım" sözünü yerine getirecek misiniz yoksa bir kez daha şov mu yaptınız gözler önüne serilecek...